Barfi je ena izmed najbolj priljubljenih in cenjenih indijskih sladic, ki s kremasto teksturo in raznovrstnimi okusi vedno znova osvaja ljubitelje sladkarij.
Barfi je priljubljena indijska sladica, ki s svojo gostoto, mlečnostjo in raznolikostjo okusov osvaja ljubitelje sladkega po vsem svetu. Gre za neke vrste indijski fudge ali trdo mlečno sladico, ki se pripravlja iz kondenziranega mleka in mleka v prahu, obogatena pa je lahko z različnimi dodatki, kot so oreščki, čokolada ali sadje.
V nadaljevanju vam predstavljamo preprost recept za barfi s kombinacijo arašidovega masla, ingverja in čokolade, ki bo zagotovo navdušil vse ljubitelje sladkega.
Sestavine
20 g neslanega masla
400 g kondenziranega mleka
100 ml smetane za stepanje
4 žlice gladkega arašidovega masla
200 g mleka v prahu
60 g nasekljanih pistacij
75 g temnih čokoladnih kapljic
Priprava
Stopite maslo: V srednje veliki kozici na nizki temperaturi stopite neslano maslo.
Dodajte mokre sestavine: Ko je maslo stopljeno, dodajte kondenzirano mleko in smetano za stepanje. Mešajte, da se vse sestavine dobro povežejo.
Vmešajte arašidovo maslo: V mešanico dodajte arašidovo maslo in mešajte 1-2 minuti, da postane masa homogena.
Postopoma dodajte mleko v prahu: Med stalnim mešanjem postopoma dodajajte mleko v prahu, dokler masa ne postane gladka in dobi konsistenco fudgea.
Obogatite z okusi: V mešanico vmešajte večino nasekljanih pistacij, pri čemer nekaj pistacij prihranite za okrasitev. Če želite, lahko dodate tudi polovico temnih čokoladnih kapljic.
Oblikujte barfi: Pekač obložite s peki papirjem in vanj prelijte mešanico. Zmes enakomerno porazdelite po pekaču in po vrhu potresite preostale pistacije in temne čokoladne kapljice.
Ohladite in strdite: Pekač pokrijte in postavite v hladilnik za vsaj 6-8 ur, da se barfi popolnoma strdi.
Postrežba: Strjen barfi narežite na kvadratke ali diamante in postrezite.
Nasvet:
Barfi je idealno hladiti čez noč, da se okusi popolnoma prepojijo in tekstura ustrezno strdi. Sladica je odlična za posebne priložnosti, praznike ali kot sladko razvajanje za družino in prijatelje.
Eksperimentirajte z različnimi dodatki, kot so različni oreščki, suho sadje ali začimbe, da prilagodite okus po svojih željah.
Uživajte v pripravi in okusih te tradicionalne indijske sladice z modernim pridihom!