Povežite se z nami ...

Tehnologija

Kako ustvariti marketinško besedilo (PAS) s pomočjo AI.STEIN

Odkrijte, kako lahko AI.STEIN v nekaj minutah preoblikuje vaše poslovne izzive v prepričljive marketinške priložnosti s pomočjo preverjene PAS metode.

AI-STEIN Revolucionarno orodje za podjetja vseh panog

Manj kot 5 minut za ustvarjanje marketinškega besedila

V današnji digitalno poganjani dobi, kjer je hitrost ključnega pomena, podjetja nenehno iščejo načine za pohitritev svojih procesov brez žrtvovanja kakovosti. To velja tudi za ustvarjanje prepričljivih marketinških vsebin. AI.STEIN, orodje umetne inteligence razvito v Sloveniji, ponuja revolucionarno rešitev za to izzivajočo nalogo, omogoča pa hitro in učinkovito generiranje besedil, ki sledijo PAS (Problem-Agitation-Solution) metodi.

Kako ustvariti marketinško besedilo (PAS) s pomočjo AI.STEIN-a

Kaj je marketinško besedilo (PAS)?

Marketinško besedilo, zasnovano po PAS modelu, je pristop k pisanju oglasov in tržnih vsebin, ki temelji na psihološkem vzorcu, da pritegne in zadrži pozornost ciljne publike. PAS je kratica, ki predstavlja tri ključne komponente: Problem, Agitation in Solution.

 • Problem. Prvi korak je identifikacija problema, s katerim se potencialni kupci soočajo. Učinkovito marketinško besedilo bo natančno opredelilo problem, ki je relevanten za ciljno skupino, in ga predstavilo na način, ki pritegne pozornost. Ta problem mora biti pomemben za občinstvo, saj le tako lahko vzpostavimo povezavo in prikažemo razumevanje njihovih izzivov ali potreb.
 • Agitation: Naslednji korak je agitacija ali poglobitev problema. Cilj tega dela je povečati občutek nujnosti ali poudariti negativne posledice, ki lahko nastanejo, če problem ostane nerešen. To naredimo tako, da podrobneje raziskujemo težavo in njene učinke, kar pri občinstvu vzbuja čustven odziv in poudarja potrebo po iskanju rešitve.
 • Solution: Nazadnje, ponudimo rešitev – produkt ali storitev, ki naslavlja identificiran problem in zmanjša ali odpravi z agitacijo povečan občutek skrbi. V tej fazi je ključno, da se predstavi, kako točno lahko produkt ali storitev olajša ali izboljša situacijo za kupca. Predstavljena rešitev mora biti jasna, prepričljiva in mora poudarjati edinstvene prednosti ali vrednosti, ki jih ponuja.

PAS metoda se pogosto uporablja, ker uspešno vodi potencialne stranke skozi naravni proces odločanja – od zavedanja problema, čez razumevanje globine in resnosti težave, do sprejetja predlagane rešitve. Ta struktura ne samo da pomaga vzpostaviti povezavo z občinstvom, ampak tudi spodbuja akcijo, ki je končni cilj vsake marketinške vsebine.

Kako ustvariti marketinško besedilo (PAS) s pomočjo AI.STEIN-a

Primer ustvarjanja PAS marketinškega besedila za  spletno trgovino “Zdravo z naravo”

Da bi prikazali moč AI.STEIN-a, smo si zadali cilj: ustvariti marketinško besedilo za izmišljeno spletno trgovino “Zdravo z naravo”, specializirano za prodajo prehranskih dopolnil, ki so naravna, biološko pridelana ter prijazna do okolja in zdravja. Do marketinškega besedila nas ločita samo dva koraka:

Prvi korak: Definicija ciljev

V uporabniškem vmesniku AI.STEIN-a smo določili ključne parametre za generiranje besedila:

 • Cilj: Predstavitev spletne trgovine.
 • Občinstvo: Starostna skupina od 18 do 65+.
 • Jezik: Slovenščina.
 • Maksimalna dolžina: 2000 znakov.
 • Število rezultatov: 1.
 • Ustvarjalnost: Premium, ki obljublja bolj edinstveno in inovativno vsebino.
 • Ton glasu: Profesionalno.
Kako ustvariti marketinško besedilo (PAS) s pomočjo AI.STEIN-a

P. S. Odprite sliko v novem zavihku in preberite ustvarjeno besedilo 🙂 .

Drugi korak: Generiranje vsebine

S klikom na gumb “Ustvari” smo platformi dovolili, da opravi svoje delo. AI.STEIN je v manj kot eni minuti ustvaril prepričljivo besedilo, ki je vsebovalo vse elemente PAS strukture:

 1. Problem: Izpostavil je izzive, s katerimi se srečujejo kupci, ko iščejo kakovostna prehranska dopolnila.
 2. Agitation: Poglobil je razumevanje problema z opisom posledic izbire nekakovostnih izdelkov.
 3. Solution: Ponudil je rešitve, ki jih “Zdravo z naravo” prinaša – bio, eko in vege izdelke, ki spoštujejo naravo in kupce.

Učinkovitost in hitrost

Celoten proces – od razmisleka in zapisovanja navodil do prejema končnega besedila – je trajal manj kot pet minut, kar demonstrira visoko učinkovitost in hitrost AI.STEIN-a v praktični uporabi.

Kako ustvariti marketinško besedilo (PAS) s pomočjo AI.STEIN-a

AI.STEIN kot ključ do digitalne preobrazbe

AI.STEIN se izkaže ne le kot izredno hitro orodje za generiranje kakovostnih marketinških besedil, temveč kot ključni faktor v digitalni preobrazbi podjetij, ki želijo ostati konkurenčna in odzivna na dinamične tržne zahteve. Z zmožnostjo prilagajanja različnim ciljem, občinstvom in jezikom, ta platforma zagotavlja, da je vsebinska kreativnost in marketinška učinkovitost vedno na dosegu roke.

Reklamni oglas