Quesadillas na dva načina: Hitra in okusna večerja z ostanki
Odkrijte hitre in okusne quesadillas, pripravljene z ostanki piščanca ali tuno. Popolna izbira za zdravo in hitro večerjo, ki jo postrežete s svežo solato.
Quesadillas, priljubljena mehiška jed, so odlična izbira za hitro in okusno večerjo. Njihova priprava je enostavna in omogoča veliko prilagodljivosti pri izbiri nadeva. Če imate pri roki nekaj ostankov pečenega piščanca ali konzervo tune, lahko te sestavine izkoristite za pripravo dveh različnih vrst quesadill.
Sveža zelenjava bo poskrbela za hrustljavost, svežino in dodala hranilno vrednost, medtem ko bo serviranje z zeleno solato poskrbelo za lahkoten in uravnotežen obrok.
Quesadillas s pečenim piščancem
Sestavine:
4 velike tortilje
200 g narezanega pečenega piščanca
1 rdeča paprika, narezana na tanke trakove
1 majhna čebula, narezana na tanke rezine
100 g naribanega sira, po možnosti cheddar ali mešanica mehiških sirov
1 avokado, narezan na rezine
Sveža solata za postrežbo
Sol, poper
Oljčno olje za pečenje
Priprava:
Na srednje močnem ognju segrejte ponev in dodajte malo oljčnega olja.
Na tortiljo razporedite polovico sira, nato čez sir razporedite piščanca, papriko in čebulo. Začinite s soljo in poprom.
Po vrhu potresite preostali sir in pokrijte z drugo tortiljo.
Quesadillo previdno položite v ponev. Pecite približno 3 minute na vsaki strani, dokler tortilja ne postane zlato rjava in sir se ne stopi.
Ponovite s preostalimi sestavinami. Narežite na trikotnike in postrezite s svežo solato.
Quesadillas s tuno
Sestavine:
4 velike tortilje
1 konzerva tune, odcejena
1 zelena paprika, narezana na tanke trakove
1 majhna rdeča čebula, narezana na tanke rezine
100 g koruze iz konzerve, odcejene
100 g naribanega sira, po možnosti cheddar ali mešanica mehiških sirov
Sveža solata za postrežbo
Sol, poper
Oljčno olje za pečenje
Priprava:
Na srednje močnem ognju segrejte ponev in dodajte malo oljčnega olja.
Na tortiljo najprej razporedite polovico sira, nato enakomerno porazdelite tuno, zeleno papriko, čebulo in koruzo. Začinite s soljo in poprom.
Po vrhu potresite preostali sir in pokrijte z drugo tortiljo.
Quesadillo previdno položite v ponev. Pecite približno 3 minute na vsaki strani, dokler tortilja ne postane zlato rjava in sir se ne stopi.
Ponovite s preostalimi sestavinami. Narežite na trikotnike in postrezite s svežo solato.
Te dve različici quesadill zagotavljajo, da lahko hitro pripravite večerjo, ne glede na to, katere sestavine imate pri roki. Z dodajanjem sveže zelenjave in postrežbo s solato boste imeli uravnotežen obrok, ki bo zadovoljil vse okuse.