Jagodno-limonadna torta združuje sladkost in svežino v popolno sladico. Preverite naš recept za nežen limonin biskvit in jagodno kremo za nepozabno doživetje.
Toplejši dnevi kličejo po osvežilnih okusih, ki bi zadovoljili našo potrebo po sladkem razvajanju. Jagodno-limonadna torta je kot nalašč za to priložnost, saj združuje sočne jagode in svežino limone v popolno sladico za vsako priložnost. Ta torta, sestavljena iz nežnih limoninih biskvitnih plasti, prelita z jagodno-limonadno marmelado in obdana s sanjsko jagodno kremo, je prava paša za oči in nepozabno doživetje za okus.
Sestavine
Za biskvit:
1 skodelica mehkega neslanega masla
4 velika jajca, ločena
2 skodelici sladkorja
3 skodelice moke za torte
1 žlica pecilnega praška
Ščep soli
1 skodelica mleka
1 žlica naribane limonine lupine
1 žlica svežega limoninega soka
Mast za mazanje modela
Za jagodno-limonadno marmelado:
2 1/2 skodelice grobo nasekljanih svežih jagod
3/4 skodelice sladkorja
1/4 skodelice svežega limoninega soka
3 žlice koruznega škroba
Za jagodno kremo:
1 paket (200 g) kremnega sira, zmehčanega
2/3 skodelice sladkorja, razdeljeno
2/3 skodelice svežih nasekljanih jagod
1 kapljica rožnate barve za živila (neobvezno)
1 1/2 skodelice težke smetane
3 žlice svežega limoninega soka
Priprava torte
Pečico segrejte na 175 °C. Sestavine pripravite in modele za torto namažite z mastjo.
Za biskvit: Maslo stepajte, dokler ni kremasto, postopoma dodajajte sladkor, da postane rahlo in puhasto. Dodajte rumenjake, enega za drugim, dobro umešajte. Moko, pecilni prašek in sol izmenično z mlekom vmešajte v masleno mešanico, začnite in končajte z moko. Vmešajte limonino lupinico in sok. Beljake stepite do trdih vrhov in nežno vmešajte v testo. Razporedite v pripravljene modele.
Pecite 16–20 minut ali dokler zobotrebec, vstavljen v sredino, ne pride ven čist. Pustite, da se ohladi.
Za marmelado: Jagode zmiksajte in precedite. Zmešajte s sladkorjem, dodajte limonin sok in koruzni škrob, kuhajte do gostega. Ohladite.
Za kremo: Kremni sir in sladkor stepajte do gladkega. Dodajte jagode, po želji barvilo, in dobro zmešajte. Smetano in limonin sok stepajte do trdih vrhov in previdno vmešajte v jagodno zmes.
Sestavite torto: Plasti biskvita izmenično mažite z marmelado in kremo. Zadnjo plast in stranice premažite s kremo.
Jagodno-limonadna torta je izvrsten način, da praznujete poletje s stilom. Uživajte v vsakem grižljaju te čudovite torte, ki bo zagotovo navdušila vaše goste. Dober tek!