Povežite se z nami ...

Navdih in motivacija

Če mislite, da ste premajhni, da bi naredili razliko …

Tudi majhne spremembe, majhni koraki ali majhna dejanja lahko prinesejo pomembne razlike v našem življenju ali življenju drugih ljudi. Zato jih ne podcenjujmo.

Če mislite, da ste premajhni, da bi naredili razliko

“If you think you are too small to make a difference, try sleeping with a mosquito.” – Dalai Lama

Stavek “Če mislite, da ste premajhni, da bi naredili razliko, poskusite spati s komarjem” izraža pomen, da ne bi smeli podcenjevati svoje sposobnosti ali vpliva, tudi če se sami sebi zdimo v primerjavi z izzivi, ki jih želimo premagati, majhni. Te besede pripisujejo Dalajlami.

Simbol miru, sočutja in modrosti

Dalajlama, uradno imenovan Jetsun Jamphel Ngawang Lobsang Yeshe Tenzin Gyatso, je 14. Dalajlama – duhovni vodja Tibeta. Je najvišji verski vodja tibetanskega budizma in predstavlja simbol miru, sočutja in modrosti. Dalajlama je poznan tudi po svojem smislu za humor, preprostosti in globokem razmišljanju o človeški naravi ter pomembnosti sočutja do drugih.

Njegov citat poudarja, da se ob soočanju s težavami ali velikimi izzivi ne smemo podcenjevati ali obupati. Tudi majhne spremembe, majhni koraki ali majhna dejanja lahko prinesejo pomembne razlike v našem življenju ali življenju drugih ljudi.

CITAT za navdih, motivacijo in lep začetek dneva-14. 6. 2023

Majhen korak – velika sprememba

Komar, ki je zelo majhno bitje, nas opominja, da je lahko majhnost relativna in da velikost ni edini merljivi dejavnik za dosego uspeha ali vpliva. Vsakdo ima sposobnost, da s svojimi dejanji naredi razliko. Naj bo to dejanje sočutja, prijaznosti ali pomoči drugim, naša majhnost ne sme biti ovira za to, da bi naredili pozitiven vpliv na svet.

Reklamni oglas

Zatorej, ne podcenjujmo svojih sposobnosti ali prispevka, ki ga lahko damo ljudem in življenju. Ne glede na to, kako majhni se morda zdimo sami sebi, imamo moč, da naredimo spremembe in prispevamo k boljšemu svetu. Ne zanemarjajmo majhnih priložnosti za dobro delo ali sočutje, saj te morda majhne geste lahko prinesejo veliko spremembo v našem življenju in življenju drugih ljudi.