Povežite se z nami ...

Življenjski slog

Film pod zvezdami – filmsko poletje na Grajskem dvorišču

Letošnji Film pod zvezdami (od 13. julija do 5. avgusta na Grajskem dvorišču) obeležuje: 100 let dvore Kinadvor, 20 let art kina in 15 let mestnega kina.

Kinematografski spektakel pod zvezdami

Letošnji program Filma pod zvezdami, ki bo potekal od 13. julija do 5. avgusta na Grajskem dvorišču, bo obeležil pomembne obletnice: 100 let kinodvorane na Kolodvorski, 20 let art kina in 15 let mestnega kina. Na sporedu bodo predpremiere in premiera petih filmov.

Kinodvor v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in Javnim zavodom Ljubljanski grad vsako leto izbere vrhunce kinematografske sezone, ki jih predstavi v letnem kinu pod zvezdami. Letošnje odprtje bo potekalo s predvajanjem dveh domačih filmov.

Prvi film, ki bo predvajan v četrtek, 13. julija, je “Jezdeca” Dominika Menceja, ki je bil priljubljen med občinstvom na Festivalu slovenskega filma v Portorožu. Film prinaša nostalgičen pogled na devetdeseta leta. Drugi film, “Goli v sedlu”, bo predstavljen skupaj z najuspešnejšim slovenskim kratkim filmom vseh časov: “Babičino seksualno življenje” Urške Djukić, ki je prejel nagrado Evropske filmske akademije in cezarja za najboljši kratki film.

Film pod zvezdami-filmsko poletje na Grajskem dvorišču

FOTO: Kinodvor

Na sporedu bodo tudi drugi filmski poslastici, med njimi film “Anatomija padca” (Anatomie d’une chute) režiserke Justine Triet, ki je prejel zlato palmo na festivalu v Cannesu. Ta film bo na voljo na Peugeotovi predpremieri v četrtek, 27. julija. Iz Berlinala prihaja film “Pretekla življenja” (Past Lives), ki je že požel slavo na Sundanceu in napoveduje uspeh v prihajajoči sezoni nagrad. Predpremierno bo prikazan v sredo, 2. avgusta, in na rednem sporedu Kinodvora v septembru. Prvič v Sloveniji bo v torek, 25. julija, prikazan tudi italijanski film “Nostalgija” (Nostalgia) priznanega režiserja Mattea Martoneja, ki je bil že lani predvajan v Cannesu in je navdušil italijanske kritike.

Film pod zvezdami-filmsko poletje na Grajskem dvorišču

FOTO: Kinodvor

Zaključek letošnjega Filma pod zvezdami bo v soboto, 5. avgusta, s filmom “Asteroid City” ameriškega režiserja Wesa Andersona. Anderson je znan po svojem samosvojem slogu, domačni estetiki in ekscentričnih likih. Film “Asteroid City” je ena najbolj pričakovanih filmskih premier letošnjega leta. V petnajstih letih mestnega kina je Anderson postal priljubljen avtor na Kinodvoru, pri čemer je na vrhu lestvice film “Grand Budapest Hotel”, ki bo tudi prikazan v okviru Filma pod zvezdami.

Film pod zvezdami-filmsko poletje na Grajskem dvorišču

FOTO: Kinodvor

Vstopnice za filme so že na voljo. Projekcije bodo potekale vsak dan ob 21.30. Filmi bodo predvajani v izvirnem jeziku s slovenskimi podnapisi. V primeru filmov v tujem jeziku bodo podnapisi tudi v angleščini. V primeru dežja ali slabe vremenske napovedi bo projekcija odpovedana. Nadomestna projekcija bo naslednji dan ob 21. uri v Kinodvoru. V primeru odpovedi predpremiere ali premiere bosta organizirani dve nadomestni projekciji v Kinodvoru.

Več informacij o programu in nakupu vstopnic je na voljo tukaj.

Reklamni oglas