Povežite se z nami ...

Tehnologija

Ikona se vrača – Atari je napovedal repliko konzole 2600+

Atari 2600+ je narejen po navdihu originalne konzole iz zgodnjih osemdesetih let prejšnjega stoletja, z značilno leseno obdelavo in štirimi kontrolnimi stikali.

Atari prinaša 2600+, retro konzolo, ki bo oživila klasike

Spuščanje žetonov v reže arkadnih avtomatov, živahne barve zaslona in preprosti, a osupljivo zabavni svetovi iger so zaznamovali rojstvo video igric ter nas popeljali v novo dobo zabave. Med pionirji te revolucionarne industrije se je uveljavil tudi Atari, imenovani “kralj arkadnih iger”. Njihov prispevek je privedel do domačih video igralnih konzol, ki so postale neizbrisno zasidrane v srcih ljubiteljev igric.

Ikona se vrača - Atari je napovedal repliko konzole 2600

FOTO: Atari®

Morda se še spominjate trenutka, ko ste prvič držali džojstik v rokah, se prebijali skozi labirinte s Pac-Manom, branili Zemljo pred vesoljci v Space Invaders ali pa poskušali preseči rekord s hitrimi gibi pri Pongu. Te igre so bile preproste, a neskončno privlačne. Včasih smo stali pred arkadnimi avtomati, opremljenimi z zasloni, ki so bili veliki kot omara, in vložili svoj žeton, da bi se pomerili v virtualnih avanturah.

Atari je s svojimi prvimi konzolami prinesel te izkušnje v naše domove. Prvi koraki v svet domačih video iger so bili prelomni. Predstavljajte si, kako ste sedeli pred televizorjem, z džojstikom v roki, in vstopili v svet iger, ki so bili še pred kratkim rezervirani le za arkade. Spomini na te trenutke so polni čustev in nostalgije.

Ikona se vrača - Atari je napovedal repliko konzole 2600

FOTO: Atari®

Danes, ko je tehnologija napredovala in imamo na voljo ultra-realistične igre s kompleksnimi svetovi, se spominjamo prvih Atarijevih iger s toplino. Te igre so postavile temelje za to, kar video igre predstavljajo danes. Zdaj, ko Atari napoveduje repliko svoje legendarne konzole 2600, nas spomini na te začetke ponovno preplavljajo. Nostalgija nas vleče nazaj v preproste čase, ko smo bili osupljeno ujeti v svetu pikslov in zvokov, ki so oblikovali naše otroštvo.

Reklamni oglas

Atari 2600+ je most med preteklostjo in sedanjostjo, ki nam omogoča, da se ponovno povežemo s temi zgodnjimi igrami. Četudi tehnologija napreduje, so prve igre, ki so nas očarale, še vedno tukaj, pripravljene, da nas znova navdušijo. Gre za več kot le konzolo – gre za potovanje skozi čas, ki nas spomni, od kod prihajamo in kako daleč smo prišli.

Ikona se vrača - Atari je napovedal repliko konzole 2600

FOTO: Atari®

Podjetje Atari, nekoč vodilno v video igri industriji, je ponovno pritegnilo pozornost z napovedjo replike kultne konzole Atari 2600. Nova konzola, imenovana Atari 2600+, bo stala 130 dolarjev in bo vključevala režo za vintage in moderne igre Atari 2600 in 7800, skupaj z dodatnim paketom, ki vsebuje džojstik CX40+ za 25 dolarjev ter kontrolno enoto CX30+ za 40 dolarjev.

Atari 2600+ je navdihnjen z oblikovanjem originalne konzole iz zgodnjih osemdesetih let prejšnjega stoletja, z značilno leseno obdelavo in štirimi kontrolnimi stikali. Po besedah podjetja Atari je konzola za 20 odstotkov manjša od originala, kar olajša njeno postavitev v sodobne prostore. Konzola je opremljena s HDMI izhodom in se napaja preko USB-C priključka.

Ikona se vrača - Atari je napovedal repliko konzole 2600

FOTO: Atari®

To izdajo spremlja tudi 10-v-1 kartuša z legendarnimi naslovi, kot so Adventure, Combat, Missile Command, Haunted House, Yars’ Revenge in nekaj drugih klasičnih iger za Atari 2600.

Reklamni oglas

Vendar pa to novo konzolo spremljajo nekatere kontroverze. Atari 2600+ za zagon iger uporablja programski emulator na osnovi Rockchip 3128 Arm SoC, kar lahko povzroči zakasnitev vnosa in netočnosti, ki niso bile prisotne na izvirni strojni opremi. Seznam kompatibilnosti Atarija 2600+ vsebuje nekaj iger, ki jih ne bo mogoče igrati, ter veliko iger, ki niso bile preizkušene, kljub obljubam, da nobena igra ne bo zapostavljena.

Sistem ima tudi 256 MB RAM-a in 256 MB prostora za shranjevanje, kar odpira možnost, da se konzolo prilagodi in uporablja za druge namene. Izid Atarija 2600+ predstavlja pomemben korak pri oživljanju retro igranja. Glede na dostopno ceno 130 dolarjev, bo ta konzola privlačna številnim ljubiteljem, vendar pa ostaja videti, ali bo izpolnila pričakovanja in zagotovila pristno izkušnjo, ki jo iščejo.

 

Reklamni oglas