Povežite se z nami ...

Življenjski slog

Kako prihraniti prostor pri pakiranju – triki in nasveti

Pakiranje kovčkov je včasih prava umetnost in ta del priprav na potovanje nam lahko povzroča precej stresa. Preizkusite naše nasvete za učinkovito pakiranje.

Nasveti za učinkovito pakiranje in varčevanje prostora

Vznemirjenje ob prihajajočem dopustu zbledi ob sami misli na neizogibno opravilo: pakiranje kovčkov. Ta del priprav na potovanje lahko povzroča precej stresa, saj je pravilno pakiranje kovčkov prava umetnost! Varčevanje prostora pri pakiranju kovčkov se začne še preden razgrnete svoja oblačila. Sestavite seznam stvari, ki jih boste potrebovali v prvi pomoči, katere obleke boste vzeli s seboj in katera oprema vam manjka za vaše potovanje. S tem se boste prepričali, da nistre ničesar pozabili in tudi izpolnjevanje seznama je lahko prijetno opravilo. Naši nasveti vam bodo pomagali pri učinkovitem pakiranju kovčkov, kar bo zmanjšalo stres pri razpakiranju na cilju. Poskusite – zagotovo boste navdušeni.

Kako prihraniti prostor pri pakiranju - triki in nasveti

Deset nasvetov za varčevanje prostora v kovčku:

 • Zvijajte oblačila namesto, da jih zlagate.
 • Uporabite prazne prostore tako, da jih napolnite z manjšimi predmeti, kot so nogavice.
 • Pakiranje po načrtu: Postavite na vrh oblačila, ki jih boste najverjetneje potrebovali prvi dan.
 • Načrtujte svoje obleke vnaprej in jih pripravite zvite v kovčku.
 • Prelijte šampone in kreme v manjše embalaže za potovanje.

Kako prihraniti prostor pri pakiranju - triki in nasveti

 • Izberite večnamenske čevlje, ki se ujemajo z večimi oblačili.
 • Oblačila, ki jih nosite na sebi, se ne štejejo v težo prtljage.
 • Veliki šali ali tanke rute so izjemno vsestranski in zasedejo malo prostora.
 • Preverite vremensko napoved za destinacijo in primerno izberite oblačila.
 • Prilagodite velikost kovčka glede na potovanje.

Uporaba vakuumskega pakiranja za maksimiranje prostora:

 • Preizkusite uporabo vakuumskega pakiranja za stiskanje oblačil in drugih predmetov v manjše in kompaktnejše pakete.
 • To vam bo omogočilo, da vzamete s seboj več stvari v manjšem kovčku, hkrati pa preprečuje mečkanje in gubanje oblačil.

Kako prihraniti prostor pri pakiranju - triki in nasveti

Ste vedeli?

Vsako leto se na svetovnih letališčih izgubi na tisoče kovčkov. Po podatkih iz preteklih let je bilo povprečno število izgubljenih kovčkov približno 6-7 kovčkov na vsakih 1000 potnikov. To predstavlja majhen delež v primerjavi s številom celotnih potovanj, vendar pa lahko izguba prtljage za posameznika povzroči veliko nevšečnosti in stresa. Zato je dobro upoštevati prej navedene nasvete za učinkovito pakiranje, da se izognete neprijetnostim zaradi izgubljene prtljage.

Nasveti za brezskrbno potovanje.

 • Vedno imejte pri sebi osnovne potrebščine, kot so zdravila, ključi, dokumenti in dragocene stvari.
 • Uporabite prtljago z oznako, ki je jasno vidna, da jo bo lažje prepoznati in identificirati na letališčih.
 • Posnemite digitalne kopije vseh vaših pomembnih dokumentov in jih shranite na varno spletno mesto, da jih lahko dostopate tudi v primeru izgube ali kraje originalnih dokumentov.
 • Pred odhodom fotografirajte svojo prtljago, da imate vizualni zapis o tem, kaj ste pakirali in vam bo olajšalo ugotavljanje, kaj je manjkajoče v primeru izgube.

Kako prihraniti prostor pri pakiranju - triki in nasveti

Pakiranje kovčkov je zagotovo ena od tistih nalog, ki lahko prinese nekaj stresa pred začetkom potovanja. Vendar pa z uporabo pravih nasvetov in trikov postane to opravilo veliko bolj preprosto in učinkovito. S tem, ko se naučimo, kako maksimirati prostor v našem kovčku, lahko dosežemo brezskrbno potovanje, ne da bi nas skrbelo zaradi prenatrpanega prtljažnika ali izgubljene prtljage.

Uporaba preprostih tehnik, kot je zvijanje oblačil namesto zlaganja, uporaba kompresijskih vrečk in “packing cube”-ov za organizacijo prtljage, nam omogoča, da izkoristimo vsak centimeter prostora v kovčku. Načrtovanje oblačil glede na vremensko napoved in izbor večnamenskih oblačil ter čevljev dodatno olajša naše pakiranje.

Kako prihraniti prostor pri pakiranju - triki in nasveti

Še namig …

Poleg tega se vedno spomnite, da stvari, ki jih nosite nase na dan potovanja, se ne štejejo v težo prtljage, zato si lahko privoščite večje in težje kose, ki vam bodo prišli prav na poti. S tem ko se naučimo bolje upravljati s prostorom in izognemo nepotrebnemu neredu v kovčku, bomo lahko uživali v popolnoma brezskrbnem potovanju – ne glede na to, ali gre za poslovno ali zasebno potovanje, na kratke izlete ali daljša potovanja.

Torej, naslednjič, ko boste pakirali za potovanje, se spomnite teh preprostih trikov in nasvetov ter si zagotovite sproščeno in prijetno potovanje, neobremenjeno s prtljago. Veselo potovanje!

Reklamni oglas