Povežite se z nami ...

Navdih in motivacija

Ljudje bodo pozabili, kaj ste rekli, ljudje bodo pozabili…

V življenju je tako, da naše besede in dejanja sčasoma zbledijo, toda način, kako smo nekoga nagovorili, podprli ali mu pomagali, lahko pusti neizbrisen vtis.

»Ljudje bodo pozabili, kaj ste rekli, ljudje bodo pozabili, kaj ste naredili, a nikoli ne bodo pozabili, kako so se ob vas počutili.« Maya Angelou

Maya Angelou je bila izjemna ameriška pisateljica, pesnica, aktivistka in javna govorka, ki je s svojimi deli in besedami pustila globoke sledi v svetu umetnosti, kulture in družbenih sprememb. Njeno rojstno ime je Marguerite Annie Johnson, rodila se je 4. aprila 1928 v St. Louisu, Missouri, in umrla 28. maja 2014. Angeloujeva je bila prva afroameriška ženska, ki je prejela predsedniško medaljo svobode ter je med drugim znana po svojih močnih pesniških zbirkah, avtobiografskih delih in vplivnih govorih.

Njen citat “Ljudje bodo pozabili, kaj ste rekli, ljudje bodo pozabili, kaj ste naredili, a nikoli ne bodo pozabili, kako so se ob vas počutili..” zajema globoko resnico. Citat poudarja pomembnost medsebojnih odnosov in vpliva, ki ga imamo na druge ljudi. Besede in dejanja se sčasoma lahko zbledijo iz spomina, toda način, kako smo nekoga nagovorili, podprli ali mu pomagali, lahko pusti neizbrisen vtis.

Ljudje bodo pozabili, kaj ste rekli, ljudje bodo pozabili...

Ta citat nas spodbuja, da se osredotočimo na način, kako vplivamo na druge. Tudi majhna dejanja prijaznosti, sočutja in razumevanja lahko pustijo dolgotrajen pečat v srcih ljudi. To nas spominja, da imamo moč, da s svojimi besedami in dejanji oblikujemo okolje okoli nas. Lahko naredimo razliko v življenjih drugih, tudi če se tega morda ne zavedamo.

Bodimo glas upanja …

Maya Angelou je sama preživela težke preizkušnje, vendar je kljub temu ohranila vero v moč posameznika in možnost preobrazbe. Njeno delo je bilo pogosto navdihnjeno z njeno lastno življenjsko izkušnjo ter je odsevalo teme kot so identiteta, rasizem, ljubezen, upanje in preživetje. Njen glas je bil glas upanja in vztrajnosti, ki je povezal ljudi po vsem svetu.

Reklamni oglas

Tako nam ta citat lahko služi kot opomnik, da smo odgovorni za to, kako se drugi počutijo v naši prisotnosti. Lahko prispevamo k pozitivnemu okolju in pustimo sledi dobrote in empatije. Naj nas ta citat spodbudi, da se vsak dan trudimo narediti svet okoli nas lepši in bolj sočuten za vse.