Povežite se z nami ...

Lepota in nega

Naravni deodoranti in parfumi – recepti za pripravo doma

Naravni deodoranti in parfumi so enostavni za pripravo, s temi naravnimi recepti lahko ostanete sveži in dišeči, hkrati pa skrbite za svoje zdravje in okolje.

Naravni deodoranti in parfumi - recepti za pripravo doma

Recepti za zdravo vzdrževanje osebne higiene

V zadnjem času je vse več ljudi začelo zavedati pomena uporabe naravnih izdelkov za osebno nego. Osebna higiena ni omejena le na čisto telo, temveč vključuje tudi izogibanje škodljivim kemikalijam in sintetičnim dišavam, ki so prisotne v mnogih komercialnih deodorantih in parfumih. Sami si lahko pripravite naravne deodorante in parfume, ki so prav tako učinkoviti, a hkrati brez škodljivih snovi. Ta članek je namenjen tako ženskam kot moškim, ki si želijo skrbeti za svojo osebno higieno s trajnostnimi in naravnimi izdelki.

Naravni deodoranti in parfumi - recepti za pripravo doma

Zakaj naravni deodoranti in parfumi?

Naravni deodoranti in parfumi so narejeni iz sestavin, ki izvirajo iz narave, kar pomeni, da so brez škodljivih kemikalij in dišav, kot so ftalati, parabeni, aluminijevi spojine in umetna barvila. Mnoge od teh kemikalij so bile povezane s številnimi zdravstvenimi težavami, vključno s hormonskimi motnjami in draženjem kože. Poleg tega se kemikalije iz komercialnih izdelkov lahko kopičijo v našem telesu in v okolju.

Naravni deodoranti vam pomagajo ohranjati svežino, ne da bi zamašili pore s škodljivimi snovmi. Naravni parfumi pa vas ovijejo v prijeten vonj, ki ne vsebuje sintetičnih vonjav. Poleg tega so naravni deodoranti in parfumi pogosto bolj nežni do občutljive kože.

Naravni deodoranti in parfumi - recepti za pripravo doma

Recepti za naravne deodorante:

Kokosovo olje in koruzni škrob:

Sestavine:

Reklamni oglas
  • 3 žlice kokosovega olja
  • 2 žlici koruznega škroba

Postopek priprave:

Kokosovo olje rahlo segrejte, da postane tekoče.Primešajte koruzni škrob in dobro premešajte. Nastalo zmes nanesite pod pazduho. Kokosovo olje bo pomagalo preprečevati neprijeten vonj, koruzni škrob pa bo absorbiral vlago.

Magnezijev oljčni deodorant:

Sestavine:

  • 1/4 skodelice magnezijevega olja
  • 1/4 skodelice destilirane vode

Postopek priprave:

Magnezijevo olje in destilirano vodo dobro zmešajte. Nanesite to zmes pod pazduho za naravno zaščito pred neprijetnim vonjem.

Naravni deodoranti in parfumi - recepti za pripravo doma

Recepti za naravne parfume:

Citrusna osvežitev

Sestavine:

Reklamni oglas
  • 10 kapljic eteričnega olja limone
  • 5 kapljic eteričnega olja bergamotke
  • 2 žlici vodke

Postopek priprave:

Vse sestavine zmešajte v steklenički z razpršilnikom. Uporabite kot naravni parfum, ki vas bo poživil z osvežujočimi citrusnimi vonji.

Namesto vodke lahko kot sestavino za vaš naravni parfum uporabite etilni alkohol, ki je pogosto alternativa, ki jo ljudje uporabljajo v parfumih.  Etilni alkohol (Etanol) ali vodka bosta delovala kot topila za eterična olja in pomagala ohranjati vonj parfuma. Vendar pa bodite pozorni, da uporabite visokokakovostni etilni alkohol, ki ni preveč agresiven do kože, če nameravate parfum nanašati neposredno na kožo.

Naravni deodoranti in parfumi - recepti za pripravo doma

Pomirjujoči sivkin parfum:

Sestavine:

  • 10 kapljic eteričnega olja sivke
  • 5 kapljic eteričnega olja kamilice
  • 2 žlici čistega jojobinega olja

Postopek priprave:

Zmešajte eterična olja z jojobinim oljem. Nanesite na kožo in uživajte v pomirjujočem vonju.

Reklamni oglas

Naravni deodoranti in parfumi so enostavni za pripravo in prilagodljivi glede na vaše želje in potrebe. Poleg tega so okolju prijazni, saj ne vsebujejo kemikalij, ki bi lahko onesnažile vodo in zrak. S temi naravnimi recepti lahko ostanete sveži in dišeči, hkrati pa skrbite za svoje zdravje in okolje.