Prehrana in recepti
Testenine s pestom iz rukole in avokada ter limonina pena
Pripravimo lahko in osvežilno poletno kosilo: testenine s pestom iz rukole in avokada ter limonino peno. Preprosta recepta za okusne in lahkotne poletne jedi!
![Testenine s pestom iz rukole in avokada ter limonina pena](https://klikmagazin.si/wp-content/uploads/Testenine-s-pestom-iz-rukole-in-avokada-ter-limonina-pena-3-scaled.jpg)
Okusno in lahko poletno kosilo
Poletje je čas za lahke in osvežilne jedi, ki nas ne obtežijo, a nas kljub temu nasitijo. Danes vam predstavljamo popolno kombinacijo za poletno kosilo: testenine s pestom iz rukole in avokada ter lahkotno limonino peno za sladico. Testenine s pestom so polne svežih okusov in zdravih sestavin, limonina pena pa bo kosilo zaključila z osvežilno noto. Oba recepta sta preprosta za pripravo in primerna za vroče poletne dni.
Glavna jed: Testenine s pestom iz rukole in avokada
Sestavine:
- 300 g testenin (npr. špageti ali linguini)
- 1 zrel avokado
- 2 skodelici sveže rukole
- 1/2 skodelice naribanega parmezana
- 1/4 skodelice olivnega olja
- 1 strok česna
- Sok ene limone
- Sol in poper po okusu
Priprava:
- Priprava pesta: V mešalniku zmešamo avokado, rukolo, parmezan, česen, limonin sok in olivno olje, dokler ne dobimo gladkega pesta. Po okusu dodamo sol in poper.
- Priprava testenin: Testenine skuhamo po navodilih na embalaži. Ko so kuhane al dente, jih odcedimo in prihranimo nekaj vode od kuhanja.
- Združevanje jedi: Kuhane testenine vrnemo v lonec in dodamo pripravljeni pesto. Dobro premešamo, da se testenine enakomerno obložijo s pestom. Po potrebi dodamo nekaj vode od kuhanja, da dobimo želeno teksturo omake.
- Postrežba: Testenine s pestom postrežemo takoj, po želji jih okrasimo s svežo rukolo in dodatnim naribanim parmezanom.
Sladica: Limonina pena
Sestavine:
- 200 ml smetane za stepanje
- 200 g grškega jogurta
- 2 žlici sladkorja v prahu
- Sok in lupinica 2 limon
- Sveže liste mete za okras
Priprava:
- Priprava pene: V veliki skledi stepemo smetano do čvrstih vrhov. V drugi skledi zmešamo grški jogurt, sladkor v prahu, limonin sok in lupinico.
- Združevanje sestavin: Nežno vmešamo stepeno smetano v jogurtovo zmes, dokler ne dobimo enotne pene.
- Hladenje in postrežba: Limonino peno razdelimo v kozarce in okrasimo s svežimi listi mete. Postrežemo takoj ali ohladimo v hladilniku do postrežbe.
Testenine s pestom iz rukole in avokada ter limonina pena so odlična izbira za lahkotno in okusno poletno kosilo. Sveži in zdravi okusi rukole ter avokada se popolno ujemajo s kremasto teksturo pesta, medtem ko limonina pena doda osvežujoč zaključek obroka. Priprava obeh jedi je preprosta in hitra, kar vam omogoča, da več časa preživite z družino ali prijatelji ter uživate v poletnih dneh.
![](https://klikmagazin.si/wp-content/uploads/KlikMagazin.si_.png)