Povežite se z nami ...

Prehrana in recepti

Testenine s pestom iz rukole in avokada ter limonina pena

Pripravimo lahko in osvežilno poletno kosilo: testenine s pestom iz rukole in avokada ter limonino peno. Preprosta recepta za okusne in lahkotne poletne jedi!

Testenine s pestom iz rukole in avokada ter limonina pena

Okusno in lahko poletno kosilo

Poletje je čas za lahke in osvežilne jedi, ki nas ne obtežijo, a nas kljub temu nasitijo. Danes vam predstavljamo popolno kombinacijo za poletno kosilo: testenine s pestom iz rukole in avokada ter lahkotno limonino peno za sladico. Testenine s pestom so polne svežih okusov in zdravih sestavin, limonina pena pa bo kosilo zaključila z osvežilno noto. Oba recepta sta preprosta za pripravo in primerna za vroče poletne dni.

Testenine s pestom iz rukole in avokada ter limonina pena

Glavna jed: Testenine s pestom iz rukole in avokada

Sestavine:

  • 300 g testenin (npr. špageti ali linguini)
  • 1 zrel avokado
  • 2 skodelici sveže rukole
  • 1/2 skodelice naribanega parmezana
  • 1/4 skodelice olivnega olja
  • 1 strok česna
  • Sok ene limone
  • Sol in poper po okusu

Testenine s pestom iz rukole in avokada ter limonina pena

Priprava:

  • Priprava pesta: V mešalniku zmešamo avokado, rukolo, parmezan, česen, limonin sok in olivno olje, dokler ne dobimo gladkega pesta. Po okusu dodamo sol in poper.
  • Priprava testenin: Testenine skuhamo po navodilih na embalaži. Ko so kuhane al dente, jih odcedimo in prihranimo nekaj vode od kuhanja.
  • Združevanje jedi: Kuhane testenine vrnemo v lonec in dodamo pripravljeni pesto. Dobro premešamo, da se testenine enakomerno obložijo s pestom. Po potrebi dodamo nekaj vode od kuhanja, da dobimo želeno teksturo omake.
  • Postrežba: Testenine s pestom postrežemo takoj, po želji jih okrasimo s svežo rukolo in dodatnim naribanim parmezanom.

Testenine s pestom iz rukole in avokada ter limonina pena

Sladica: Limonina pena

Sestavine:

  • 200 ml smetane za stepanje
  • 200 g grškega jogurta
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • Sok in lupinica 2 limon
  • Sveže liste mete za okras

Testenine s pestom iz rukole in avokada ter limonina pena

Priprava:

Reklamni oglas
  • Priprava pene: V veliki skledi stepemo smetano do čvrstih vrhov. V drugi skledi zmešamo grški jogurt, sladkor v prahu, limonin sok in lupinico.
  • Združevanje sestavin: Nežno vmešamo stepeno smetano v jogurtovo zmes, dokler ne dobimo enotne pene.
  • Hladenje in postrežba: Limonino peno razdelimo v kozarce in okrasimo s svežimi listi mete. Postrežemo takoj ali ohladimo v hladilniku do postrežbe.

Testenine s pestom iz rukole in avokada ter limonina pena

Testenine s pestom iz rukole in avokada ter limonina pena so odlična izbira za lahkotno in okusno poletno kosilo. Sveži in zdravi okusi rukole ter avokada se popolno ujemajo s kremasto teksturo pesta, medtem ko limonina pena doda osvežujoč zaključek obroka. Priprava obeh jedi je preprosta in hitra, kar vam omogoča, da več časa preživite z družino ali prijatelji ter uživate v poletnih dneh.

 

 

Reklamni oglas
Nadaljuj z branjem
Reklamni oglas