Povežite se z nami ...

Navdih in motivacija

Začnite tam, kjer ste. Uporabite, kar imate. Naredite …

Sanje ne bodo nikoli uresničene, če ni dejanj. Ne glede na to, kje začnemo, vedimo, da lahko dosežemo velike stvari, če bomo vztrajni in delali za svoje cilje.

Začnite tam, kjer ste. Uporabite, kar imate. Naredite

“Začnite tam, kjer ste. Uporabite, kar imate. Naredite, kar lahko.” – Arthur Ashe

V življenju se pogosto znajdemo pred izzivi, ki se zdijo nepremagljivi. Kje začeti, kako napredovati, kaj storiti, ko se zdi, da nimamo potrebnih virov? Na srečo nam prav ta vprašanja pomaga razrešiti citat priznanega teniškega igralca, Arthurja Ashea: “Začnite tam, kjer ste. Uporabite, kar imate. Naredite, kar lahko.” To kratko a močno sporočilo ima globoke pomene za vse nas, ki si prizadevamo doseči svoje cilje, pa naj gre za osebno rast, kariero ali še kaj drugega.

Arthur Ashe, rojen leta 1943 v Virginiji, ZDA, je bil eden najbolj priznanih teniških igralcev svoje dobe. A njegovo delo in zapuščina segata preko teniških igrišč. Bil je tudi zagovornik človekovih pravic in aktiven v boju proti rasizmu. Njegove besede nosijo globlji pomen in so prav tako pomembne zunaj sveta tenisa. Njegov citat  je postala modrost, ki navdihuje ljudi po vsem svetu.

Začnite tam, kjer ste.

Ta prva fraza v citatu nas spomni na pomembnost tega, da ne čakamo na idealne pogoje, da ne odlašamo s svojimi sanjami in cilji. Obstaja neskončno primerov posameznikov, ki so preprosto začeli. Thomas Edison ni izumil žarnice v prvem poskusu, temveč je preizkusil tisoče različnih dizajnov. Steve Jobs in Steve Wozniak sta začela Apple v garaži. Uspeh ne prihaja od nikoder; prihaja iz odločitve, da se začne nekje, ne glede na to, kako majhno ali nepomembno se to zdi.

Mnogi ljudje sanjarijo o tem, kaj bodo počeli v prihodnosti, a pogosto tudi zanemarijo, kar že imajo v sedanjem trenutku. Odsotnost določenih sredstev ali priložnosti ne sme biti izgovor za neukrepanje. “Začnite tam, kjer ste” nas uči, da je prvi korak k uresničevanju ciljev sprejemanje dejstva, da moramo izkoristiti svoje trenutne okoliščine, ne glede na to, kako skromne ali nepopolne se nam zdijo.

Reklamni oglas

Začnite tam, kjer ste. Uporabite, kar imate. Naredite

Uporabite, kar imate.

Vsak od nas ima v življenju določene vire, ne glede na to, kako skromni se zdijo. Morda nimamo najsodobnejše opreme, največ znanja ali največ denarja, a imamo nekaj, kar lahko uporabimo. To nas uči, da moramo biti inovativni, da uporabimo svoje naravne talente in potencial, da premagamo izzive. Najpomembneje pa je, da moramo uporabiti svojo voljo in odločenost za delo, da dosežemo svoje cilje.

Z uporabo tega, kar že imamo, se lahko premikamo proti svojim sanjam. Sposobnost, da se znajdemo v svojih trenutnih okoliščinah, je ključnega pomena za premagovanje ovir na poti do uspeha.

Naredite, kar lahko.

Najpomembnejši del citata je poziv k dejanju. Ne zadostuje le, da začnemo in uporabimo tisto, kar imamo; pomembno je tudi, da dejansko ukrepamo. Ne smemo biti pasivni opazovalci svojega življenja, temveč aktivni udeleženci. Ne glede na to, kako majhno je naše prizadevanje, to je korak naprej k našim ciljem. Naredimo, kar lahko, s tistim, kar imamo, in kmalu bomo videli pozitivne spremembe.

Najpomembnejši del citata “Začnite tam, kjer ste. Uporabite, kar imate. Naredite, kar lahko” je poziv k dejanju. Še tako velike sanje in ambicije ne bodo nikoli uresničene, če ne sledimo temu pozivu. Ne glede na to, kje začnemo, moramo vedeti, da lahko dosežemo velike stvari, če bomo vztrajali in delali na svojih ciljih.

Reklamni oglas

Ni dovolj, da le razmišljamo o svojih ciljih, sanjah, in željah. Ne zadostuje le, da začnemo in uporabimo tisto, kar imamo; pomembno je tudi, da dejansko ukrepamo. Včasih se ljudje izgubijo v načrtovanju, analiziranju in razmišljanju, vendar je resnični napredek mogoč šele, ko preidemo v akcijo.

Naj bo cilj majhen ali velik, prvi korak je vedno najtežji. Vendar je tudi najpomembnejši. Ko začnemo delati na svojih ciljih, ne glede na to, kako majhni so koraki, se gibljemo naprej. In ta gibanje je tisto, ki nas približuje našim sanjam.

Na koncu se spomnite, da so majhni koraki boljši od nedejavnosti. S tem, ko začnete in naredite, kar lahko, se premikate v smeri svojih ciljev. Vsak korak šteje in vas približuje vašim sanjam. Ne čakajte na idealne pogoje ali popolno znanje. Začnite tam, kjer ste, uporabite, kar imate, in naredite, kar lahko. Sčasoma boste dosegli odličnost.

Reklamni oglas