Povežite se z nami ...

Tehnologija

25 let epskih najbolj iskanih Googlovih trendov vseh časov

Google je 11. decembra začel s praznovanjem 25 let iskanja – Google Search. V četrt stoletja so nas po vsem svetu pogosto navdihnili isti trenutki. Več v videu.

tehnologija, email, brisanje gmail, brisanje računa, Google, Gmail, Google Photos, Google Play, Google Drive

25 let epskih iskanj

Od vsakdanjega do ikoničnega, počastimo najbolj iskane trenutke, ki so navdihnili svet in prihodnje generacije.

Letos je Google praznoval svoj 25. rojstni dan in ob tej priložnosti se oziramo na trende, ki so skozi leta pritegnili našo skupno radovednost. 11. decembra pa je Google začel praznovanje 25 let v iskanju z izpostavljanjem najbolj iskanih ljudi, krajev in stvari vseh časov.

VIR: Google

25 let iskanja nam je dalo veliko za pogled nazaj, vključno s skoraj dvema desetletjema podatkov o trendih. In kot smo odkrili, so naša iskanja razkrila skupno radovednost – po vsem svetu nas pogosto navdihujejo isti trenutki in iščemo iste odgovore.

Nogomet, najbolj iskan šport na svetu, in Cristiano Ronaldo, njegov najbolj iskan športnik, prikazujeta ljubezen do igre, ki presega meje. Status Taylor Swift kot najbolj iskane tekstopiske poudarja globoko povezavo, ki jo ljudje čutijo z njeno glasbo in posledično drug z drugim. Vidimo tudi skupno človečnost v najbolj iskanem vprašanju “kako pomagati”: kako pomagati ljudem. In srčni emoji, najbolj iskani emoji, razkriva še eno univerzalno temo: našo skupno potrebo po ljubezni in razumevanju.

Reklamni oglas

Poleg filma “Leto v iskanju”, kot ga še nikoli nismo imeli, uvajamo še več načinov, kako svet doživi in raziskuje vpoglede iz zadnjih 25 let. Izdajamo naš letni seznam trendov za leto 2023 Global and Local Lists, ki vključuje najbolj trendovska iskanja v 210 ameriških regijah, najbolj iskani časovni kapsuli, ki izpostavljajo najbolj iskane stvari iz vsakega leta, in najbolj iskano igrišče, interaktivno igro in Doodle, ki bo izšla jutri in vključuje 25 najbolj iskanih trendov, od vsakdanjih do ikoničnih.

Skupaj so Google Trendi skozi leta nasmejali, navdihnili naše sanje in nas izzvali, da vidimo svet drugače. Pomembneje pa je, da so odražali čarobnost človeške radovednosti, moč informacij in nam znova in znova dokazali, da je iskanje odgovorov obljuba napredka. Če so nas zadnjih 25 let česa naučila, je to, da bodo naslednjih 25 spremenila vse.

Avtor: Simon Rogers, urednik podatkov, Google Trends (www.blog.google)

Reklamni oglas