Povežite se z nami ...

Prehrana in recepti

Belgijski vaflji: Popolna poslastica za zajtrk ali sladico

Belgijski vaflji – hrustljavi, lahki in popolni za zajtrk ali sladico. Preprosta priprava in nešteto možnosti za obloge. Razvajajte se z domačimi vaflji!

Belgijski vaflji Popolna poslastica za zajtrk ali sladico

Belgijski vaflji so priljubljena poslastica, ki je znana po svoji hrustljavi skorji in mehki notranjosti. Idealni so za poseben zajtrk ali kot sladica, saj jih lahko obložimo z različnimi slanimi ali sladkimi dodatki. Čeprav boste za avtentične bruseljske vaflje potrebovali posebni aparat za belgijske vaflje, jih lahko prav tako uspešno pripravite tudi v običajnem aparatu za vaflje.

Belgijski vaflji Popolna poslastica za zajtrk ali sladico

Recept za vaflje

Sestavine:

  • 125 g gladke moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 žlica kristalnega sladkorja
  • 150 ml polnomastnega mleka
  • 2 jajci (ločimo rumenjake in beljake)
  • 40 g nesoljenega masla (stopljenega)
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta ali paste
  • ščepec soli
  • sveže jagode za serviranje
  • stepena smetana za serviranje
  • javorjev sirup ali sladkor v prahu za serviranje

Belgijski vaflji Popolna poslastica za zajtrk ali sladico

Priprava:

  1. Segrevanje aparata:
    • Če uporabljate električni aparat za belgijske vaflje, ga segrejte po navodilih proizvajalca. Če uporabljate običajni aparat za vaflje, ga segrejte na srednji temperaturi.
  2. Priprava suhe mešanice:
    • V veliki posodi presejte moko, pecilni prašek, kristalni sladkor in ščepec soli. V sredini naredite jamico.
  3. Priprava mokre mešanice:
    • V merilni vrč zmešajte mleko, rumenjake, stopljeno maslo in vanilijev ekstrakt, dokler zmes ni gladka. To mokro mešanico vlijte v suhe sestavine in dobro premešajte, dokler ne dobite gladke zmesi.
  4. Stepanje beljakov:
    • V čisti posodi stepite beljake s ščepcem soli, dokler ne dobite trdnih, a ne pretrdih vrhov. Z veliko žlico previdno vmešajte beljake v testo, dokler se ravno ne povežejo. Pazite, da ne mešate preveč.
  5. Peka vafljev:
    • Z žlico dajte testo v segret aparat za vaflje. Količina testa bo odvisna od velikosti vašega aparata. Vaflje pecite 2-3 minute na vsaki strani, dokler niso zlato rjavi in lepo vzhajani, ali pa sledite navodilom proizvajalca.
  6. Serviranje:
    • Pečene vaflje postavite na toplo, medtem ko pečete preostale. Postrezite jih s svežimi jagodami, stepeno smetano in posipom sladkorja v prahu ali pa prelijte z javorjevim sirupom.

Belgijski vaflji Popolna poslastica za zajtrk ali sladico

Belgijski vaflji so popolna izbira za razvajanje družine ali gostov ob posebnih priložnostih. So hrustljavi, lahki in idealni za kombiniranje z najrazličnejšimi dodatki. S tem preprostim receptom lahko v svoji kuhinji pričarate pristne okuse Belgije in uživate v okusni poslastici.

 

Reklamni oglas