Povežite se z nami ...

Prehrana in recepti

Domači ravioli nadevani z rikoto, sirom in špinačo

Kaj kuhamo danes? Domače raviole z rikoto, sirom in špinačo ter svežo solato. Uživajte v okusnem, elegantnem obroku, ki bo razveselil in nasitil vso družino!

Domači ravioli nadevani z rikoto, sirom in špinačo

Doma narejeni ravioli so pravi kulinarični užitek, ki združuje ljubezen do kuhanja in uživanje v vrhunskih okusih. Ravioli, nadevani z rikoto, sirom in špinačo, so nežni, a bogati z okusom, ter popolna izbira za posebne priložnosti ali preprosto razvajanje družine. Preizkusite naš recept za pripravo domačih raviolov in predlog za spremljajočo jed, ki bo vaš obrok še bolj popoln.

Domači ravioli nadevani z rikoto, sirom in špinačo

Recept za domače raviole nadevane z rikoto, sirom in špinačo

Sestavine za testo:

  • 300 g gladke moke
  • 3 velika jajca
  • ščepec soli

Sestavine za nadev:

  • 250 g rikote
  • 100 g naribanega parmezana
  • 200 g sveže špinače
  • 1 strok česna, drobno sesekljan
  • sol in poper po okusu
  • ščepec muškatnega oreščka

Sestavine za omako:

  • 50 g masla
  • 10-15 svežih listov žajblja
  • sol in poper po okusu

Domači ravioli nadevani z rikoto, sirom in špinačo

Priprava testa:

  1. Priprava testa:
    • Moko presejemo na delovno površino in naredimo jamico v sredini. Vanjo ubijemo jajca in dodamo ščepec soli. Z vilico počasi vmešavamo moko v jajca, dokler ne dobimo enotnega testa.
    • Testo gnetemo približno 10 minut, dokler ni gladko in elastično. Zavijemo ga v plastično folijo in pustimo počivati vsaj 30 minut.
  2. Priprava nadeva:
    • Špinačo operemo in blanširamo v vreli vodi za 1-2 minuti, nato jo odcedimo in ožmemo, da odstranimo odvečno vodo. Drobno nasekljamo.
    • V veliki skledi zmešamo rikoto, nariban parmezan, sesekljan česen, špinačo, sol, poper in muškatni orešček. Mešamo, dokler se sestavine dobro ne povežejo.
  3. Oblikovanje raviolov:
    • Testo razvaljamo na tanko (približno 1-2 mm debeline). Izrežemo kroge ali kvadrate (približno 5 cm premera).
    • Na sredino vsakega kosa testa položimo majhno žličko nadeva. Robove testa rahlo navlažimo z vodo, nato prekrijemo z drugim kosom testa in robove dobro stisnemo, da se zaprejo. Pazimo, da iztisnemo ves zrak.
  4. Kuhanje raviolov:
    • V velikem loncu zavremo osoljeno vodo. Ravioli kuhamo 3-4 minute, dokler ne priplavajo na površje.
  5. Priprava omake:
    • V veliki ponvi stopimo maslo na srednji temperaturi. Dodamo sveže liste žajblja in pražimo, dokler maslo ne postane rahlo zlato in žajbelj hrustljav. Začinimo s soljo in poprom.
  6. Postrežba:
    • Kuhane raviole previdno odcedimo in jih dodamo v ponev z maslom in žajbljem. Nežno premešamo, da se ravioli enakomerno obložijo z omako.

Domači ravioli nadevani z rikoto, sirom in špinačo

Predlog za spremljajočo jed: Sveža solata

Sestavine:

  • 1 glavica zelene solate (npr. kristalka, rukola)
  • 200 g češnjevih paradižnikov, prerezanih na polovice
  • 1 kumara, narezana na rezine
  • 1 rdeča čebula, narezana na tanke rezine
  • olivno olje
  • balzamični kis
  • sol in poper

Priprava:

  • V veliki skledi zmešamo solato, češnjeve paradižnike, kumaro in rdečo čebulo. Pokapamo z olivnim oljem, balzamičnim kisom, soljo in poprom po okusu. Dobro premešamo in postrežemo kot svežo prilogo k raviolom.

Domači ravioli nadevani z rikoto, sirom in špinačo

Domači ravioli, nadevani z rikoto, sirom in špinačo, so prava kulinarična poslastica, ki bo navdušila vaše najbližje. S preprosto pripravo domačega testa in okusnega nadeva lahko ustvarite jed, ki je hkrati elegantna in nasitna. Postrezite jih s svežo solato in uživajte v harmoniji okusov, ki jo prinašata ti dve jedi.

 

Reklamni oglas