Povežite se z nami ...

Prehrana in recepti

Francoska kuhinja: Galeta z bučkami, čebulo in feta sirom

Galeta z bučkami, čebulo in feta sirom je rustikalna francoska pita, ki združuje bogate okuse in svežino. Ta jed je popolna izbira za lahko kosilo ali večerjo.

Galeta z bučkami, čebulo in feta sirom

Rustikalna poslastica

Galeta je priljubljena francoska pita, ki se pogosto pripravlja z različnimi nadevi, od sladkih do slanih. Zaradi svoje preprostosti in rustikalnega videza je galeta odlična izbira za vsakodnevne obroke ali posebne priložnosti. Ta recept za galetu z bučkami, čebulo in feta sirom združuje slane in sveže okuse, ki so kot nalašč za lahko kosilo ali toplo večerjo.

Galeta z bučkami, čebulo in feta sirom

Sestavine za jed

Za testo:

  • 250 g moke
  • 125 g hladnega masla, narezanega na koščke
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 4–6 žlic hladne vode

Rdeče zelje malo drugače - narastek s kruhom in feto

Za nadev:

  • 2 srednje veliki bučki, narezani na tanke rezine
  • 1 velika čebula, narezana na tanke rezine
  • 150 g feta sira, nadrobljenega
  • 2 žlici oljčnega olja
  • Sol in poper po okusu
  • Nekaj vejic svežega timijana ali 1 čajna žlička suhega

Z vrta v kuhinjo - recepta za bučkine mafine in kremno juho

Priprava jedi

  1. Priprava testa: V skledi zmešajte moko in sol. Dodajte hladno maslo in s prsti ali s pomočjo mešalnika mešajte, dokler ne dobite drobtinaste teksture. Postopoma dodajajte hladno vodo in gnetite, dokler se testo ne poveže v gladko kroglo. Testo zavijte v folijo in ga za 1 uro postavite v hladilnik.
  2. Priprava nadeva: V ponvi na srednji temperaturi segrejte oljčno olje in prepražite čebulo, dokler ne postane mehka in prozorna. Dodajte rezine bučk, solite in poprajte ter pražite še nekaj minut, da se bučke rahlo zmehčajo. Odstavite s štedilnika in pustite, da se ohladi.
  3. Sestavljanje galeta: Pečico segrejte na 200 °C. Testo razvaljajte na pomokani površini v krog debeline približno 5 mm. Na sredino testa razporedite ohlajeno zmes bučk in čebule, pustite približno 5 cm roba. Robove testa prepognite čez nadev, delno prekrivajoč nadev. Na vrh nadeva potresite nadrobljen feta sir in potresite s timijanom.
  4. Pečenje: Galeta pecite v ogreti pečici približno 30-35 minut, dokler testo ne postane zlato rjavo in hrustljavo.
  5. Postrežba: Galeta postrezite toplo ali pri sobni temperaturi, kot glavno jed ali kot prilogo.

Galeta z bučkami, čebulo in feta sirom

Galeta z bučkami, čebulo in feta sirom je čudovita jed, ki združuje preprostost priprave s svežino in bogatimi okusi. Uživajte v tej rustikalni francoski piti, ki je tako okusna kot privlačna. Dober tek!

Reklamni oglas