Povežite se z nami ...

Tehnologija

Google Analytics: Pomembna posodobitev za vse uporabnike

Pred vrati je prehod na Google Analytics 4! Preberite, kako se pripraviti, izvoziti podatke in nadgraditi svojo analitiko pred ukinitvijo Universal Analytics.

Google Analytics Pomembna posodobitev za vse uporabnike

Ali ste vedeli, da se bliža velika sprememba v načinu, kako sledimo obiskom na naših spletnih straneh? Od 1. julija 2024 bo Google povsem prešel na novo različico, imenovano Google Analytics 4 (GA4), kar pomeni, da starejša različica, Universal Analytics, ne bo več na voljo.

Zakaj je to pomembno za vas? Če še niste nadgradili na GA4, je zdaj skrajni čas! Universal Analytics bo prenehal delovati, kar pomeni, da boste izgubili dostop do vseh podatkov in analiz, če ne boste ukrepali.

Google Analytics Pomembna posodobitev za vse uporabnike

LOGO: www.google.com

Kaj morate storiti?

  1. Selitev na GA4: Sledite Googlovim navodilom za selitev, da bo vaš prehod gladek in brez težav.
  2. Izvoz podatkov: Poskrbite, da prenesete ali izvozite vse svoje stare podatke iz Universal Analytics. Če tega ne boste storili, bodo ti podatki za vedno izgubljeni. Google vam omogoča več načinov za izvoz podatkov, vključno z uporabo orodja BigQuery za bolj napredne uporabnike.
  3. Preverite integracije: Če uporabljate Universal Analytics podatke za oglaševalske kampanje ali druge integracije, boste morali posodobiti te nastavitve na GA4. Na primer, cilji in transakcije e-trgovine v Universal Analytics ne bodo več merili novih konverzij, kar lahko vpliva na vašo oglaševalsko strategijo.

Google Analytics Pomembna posodobitev za vse uporabnike

Pomembni roki:

  • 30. junij 2024: Zadnji datum za izvoz podatkov iz Universal Analytics.
  • 1. julij 2024: Google Analytics 4 postane edina podprta različica.

Kaj je Google Analytics 4? Google Analytics 4 je najnovejša različica Googlove platforme za spletno analitiko. Prinaša številne nove funkcije in izboljšave, vključno z boljšim sledenjem uporabnikom prek različnih naprav in platform, naprednejšo analitiko strojnega učenja in izboljšano zasebnostjo podatkov. GA4 omogoča globlji vpogled v vedenje uporabnikov in lažje prilagajanje strategij za izboljšanje uporabniške izkušnje.

Google Analytics Pomembna posodobitev za vse uporabnike

Nasveti za prehod:

  • Začnite zgodaj: Ne čakajte do zadnjega trenutka. Prehod na GA4 lahko zahteva nekaj časa, še posebej če imate veliko podatkov in zapletene nastavitve.
  • Uporabite Googleov vodnik: Google ponuja podrobna navodila in vire za prehod na GA4. Obiščite Googlov center za pomoč za več informacij.
  • Preglejte svoje potrebe: GA4 prinaša številne nove funkcije, zato preglejte, kako lahko te izboljšave uporabite za boljše razumevanje svojih uporabnikov in izboljšanje svoje spletne strani.
  • Testirajte in prilagajajte: Ko nastavite GA4, redno pregledujte in prilagajajte svoje nastavitve, da boste kar najbolje izkoristili nove funkcije.

Ne dovolite, da vas te spremembe presenetijo! Začnite prehod na GA4 še danes in zagotovite, da bodo vaši podatki in analize ostali neprekinjeni. Če potrebujete pomoč pri selitvi ali izvozu podatkov, obiščite Googlov center za pomoč za podrobna navodila. Srečno pri nadgradnji!