Povežite se z nami ...

Tehnologija

Google bo brisal neaktivne Gmail račune – kako jih ohraniti

Vzrok za Googlovo brisanje neaktivnih računov je v varovanju uporabnikov. Z nekaj ukrepi lahko zagotovite, da bo vaš Google račun ostal aktiven in nedotaknjen.

Google bo brisal neaktivne Gmail račune - kako jih ohraniti

Google se pripravlja na brisanje neaktivnih računov: Kako zaščititi svoje podatke

Google je nedavno razkril, da bo 1. decembra začel z brisanjem neaktivnih računov. Ta novica je sprožila zaskrbljenost med uporabniki, vendar ni nujno razloga za paniko. Spodaj so navedeni ključni koraki, ki jih lahko sprejmete, da zaščitite svoje podatke na Google računu.

Google bo brisal neaktivne Gmail račune - kako jih ohraniti

Razumevanje Googlove politike

Julija je Google poslal e-poštna opozorila, napovedujoč začetek brisanja neaktivnih računov v decembru. V teh opozorilih so uporabnike obvestili, da bodo prejeli več opomnikov, preden bo Google dejansko ukrepal. Obvestila bodo poslana tudi na e-poštne naslove za obnovitev, ki so povezani z računom, kar zagotavlja, da bodo tudi lastniki neaktivnih računov obveščeni.

Kdo je prizadet?

Google cilja predvsem na neaktivne osebne račune, zlasti tiste, ki niso bili uporabljeni vsaj dve leti. Če ste v zadnjih dveh letih aktivno uporabljali svoj Google račun za pošiljanje ali prejemanje e-pošte, shranjevanje v Google Drive, prenos aplikacij iz Google Play ali dodajanje fotografij v Google Photos, vaš račun ne bi smel biti v nevarnosti.

Google bo brisal neaktivne Gmail račune - kako jih ohraniti

Zakaj Google briše neaktivne račune?

Glavni razlog za to potezo je varnost. Neaktivni računi, ki niso bili redno preverjani, pogosto nimajo aktivirane dvostopenjske avtentikacije in lahko vsebujejo šibka gesla, zaradi česar so bolj ranljivi za varnostne grožnje.

Reklamni oglas

Kako zaščititi svoj račun

  • Redno preverjajte varnostne nastavitve: To vključuje preverjanje kontaktov za obnovitev in pregled naprav, ki imajo dostop do vašega računa.
  • Aktivirajte dvostopenjsko overjanje: To je dodaten sloj varnosti za vaš Google račun.
  • Spreminjajte gesla redno: Uporabljajte močna, edinstvena gesla in jih redno spreminjajte.
  • Ostanite aktivni: Prijava v vaš račun vsaj enkrat na dve leti zagotavlja, da vaš račun ostane varen pred izbrisom.

Google bo brisal neaktivne Gmail račune - kako jih ohraniti

Kaj storiti, če ste zaskrbljeni?

Če sumite, da bi vaš račun lahko bil tarča brisanja, se takoj prijavite in preverite svoje nastavitve. Če ste pozabili geslo ali nimate dostopa do svojega računa, uporabite postopek obnovitve računa Google. To vam bo pomagalo obnoviti dostop.

Čeprav se zdi Googlovo brisanje neaktivnih računov drastično, je v osnovi ukrep za varovanje uporabnikov pred varnostnimi tveganji. S sprejetjem zgoraj omenjenih ukrepov lahko zagotovite, da so vaši podatki varni in zaščiteni, vaš Google račun pa ostane aktiven in nedotaknjen.