Povežite se z nami ...

Tehnologija

GPT-4 Turbo: Nova doba umetne inteligence

GPT-4 Turbo z izboljšanimi sposobnostmi obdelave informacij, nižjimi stroški in novimi funkcijami odpira vrata novim možnostim uporabe umetne inteligence.

GPT-4 Turbo: Nova doba umetne inteligence

Razvoj umetne inteligence (UI) ne počiva, in ena izmed najnovejših inovacij na tem področju je GPT-4 Turbo, ki ga je razvilo podjetje OpenAI. Ta nadgrajena različica jezikovnega modela GPT-4 prinaša več ključnih izboljšav, ki obetajo revolucijo v uporabi UI.

GPT-4 Turbo Nova doba umetne inteligence

Foto: freepick.com

Kaj je GPT-4 Turbo?

GPT-4 Turbo, označen kot “naslednja generacija modela”  OpenAI, vsebuje naprednejše funkcionalnosti v primerjavi s prejšnjimi generacijami GPT modelov. Največji poudarek je na izboljšanem obdelovanju in shranjevanju informacij ter posodobljenem znanju o dogodkih vse do aprila 2023.

Ključne značilnosti GPT-4 Turbo

  • Hitrejše odzive: GPT-4 Turbo zagotavlja hitrejšo obdelavo zahtev v primerjavi s svojim predhodnikom.
  • Podpora daljšim vhodnim podatkom: Model podpira vhode do 128K žetonov dolžine, kar je približno 300 strani besedila.
  • Posodobljen nabor podatkov: Model vključuje informacije o dogodkih do aprila 2023, kar je precejšnje izboljšanje v primerjavi s prejšnjimi modeli, ki so imeli omejitev na september 2021.
  • Nižji stroški za razvijalce: Integracija novega modela je znatno cenejša.
  • Razširjene zmožnosti: GPT-4 Turbo omogoča uporabo funkcij za vizualno prepoznavanje, pretvorbo besedila v govor in generiranje slik preko kode.
GPT-4 Turbo Nova doba umetne inteligence

Foto: freepick.com

Uporaba GPT-4 Turbo

GPT-4 Turbo bo dostopen vsem uporabnikom ChatGPT Plus, kar pomeni, da bo potrebna mesečna naročnina za dostop. Zanimiva je tudi možnost gradnje lastnih GPT modelov z namenskimi navodili za specializirane naloge ter možnost prenašanja obstoječih modelov iz GPT trgovine.

GPT-4 Turbo z vizijo

Posebna novost je tudi “GPT-4 Turbo z vizijo”, ki omogoča analizo slik in drugih nebesedilnih vnosov. Ta funkcija je še posebej uporabna za razlago kompleksnih problemov ali identifikacijo neznanih predmetov.

GPT-4 Turbo Nova doba umetne inteligence

Foto: freepick.com

GPT-4 Turbo predstavlja velik korak naprej v svetu umetne inteligence. Z izboljšanimi sposobnostmi obdelave informacij, nižjimi stroški in novimi funkcijami, ta model odpira vrata novim možnostim uporabe umetne inteligence v različnih industrijskih sektorjih in vsakdanjem življenju.