Povežite se z nami ...

Tehnologija

Kaj prinaša Wi-Fi 7 – novo obdobje brezžičnih omrežij

Wi-Fi je postal nepogrešljiv del našega vsakdana. Omogočil je, da se svet giblje v digitalno dobo z neprimerljivo hitrostjo. Prihaja nova revolucija – Wi-Fi 7.

Hitreje, močneje, dlje – prihodnost povezljivosti

Brezžična povezava, ki jo poznamo kot Wi-Fi, je postala nepogrešljiv del našega vsakdanjega življenja. Od preprostega brskanja po spletu do prenosa podatkov in pretakanja vsebin visoke ločljivosti, je Wi-Fi omogočil, da se svet giblje v digitalno dobo z neprimerljivo hitrostjo. In zdaj, ko tehnologija nenehno napreduje, nas že čaka nova revolucija – Wi-Fi 7.

Kljub temu, da še ni uradnega datuma za njegovo predstavitev, že zdaj dviga ogromno zanimanja. Kakšne izboljšave nam obeta? Kako se bo spremenila naša izkušnja z brezžično povezljivostjo? V tem članku bomo raziskali vse, kar morate vedeti o prihajajočem Wi-Fi 7.

Kaj prinaša Wi-Fi 7 - novo obdobje brezžičnih omrežij

Kaj je Wi-Fi 7

Wi-Fi 7, znan tudi kot 802.11be, je naslednja generacija brezžičnega omrežnega protokola, ki prinaša številne izboljšave glede na svoje predhodnike. Kljub temu, da še ni uradnega datuma za njegovo predstavitev, že zdaj dviga ogromno zanimanja. Kakšne izboljšave nam obeta? Kako se bo spremenila naša izkušnja z brezžično povezljivostjo? V tem članku bomo raziskali vse, kar morate vedeti o prihajajočem Wi-Fi 7.

Kako deluje Wi-Fi 7

Wi-Fi 7 prinaša številne tehnične in zmogljivostne izboljšave, ki bodo spremenile način, kako uporabljamo brezžično povezljivost. Ena od ključnih prednosti novega protokola je podvojitev največje velikosti kanala, kar omogoča dvakrat več signalov za prenos podatkov hkrati. To pomeni, da bodo lahko več uporabnikov istočasno prenašalo podatke brez zmanjšanja hitrosti ali stabilnosti povezave.

Reklamni oglas

Kaj prinaša Wi-Fi 7 - novo obdobje brezžičnih omrežij

Poleg tega bo Wi-Fi 7 uporabljal izboljšano modulacijo, znano kot 4K QAM (Quadrature Amplitude Modulation), kar je velik korak naprej od 1K QAM, ki se uporablja v omrežju Wi-Fi 6E. To bo omogočilo, da se v vsak signal zapakira več prenosnih podatkov, kar pomeni večjo kapaciteto za prenos informacij. Rezultat? Hitrost prenosa podatkov bo dosegla impresivnih 46 Gbps.

Ena od ključnih tehnoloških novosti v Wi-Fi 7 je tudi funkcija Multi-RU Puncturing, ki zmanjšuje zakasnitev na brezžični povezavi, ko je nanjo povezanih več uporabnikov hkrati. To pomeni, da boste lahko uživali v izjemno hitrem in odzivnem brezžičnem internetu, ne glede na to, koliko naprav je povezanih.

Kaj prinaša Wi-Fi 7 - novo obdobje brezžičnih omrežij

“Wi-Fi 7 prinaša impresivne izboljšave v zmogljivosti in hitrosti. To bo zagotovo spremenilo način, kako uporabljamo internet v naših domovih. Izboljšana zmogljivost omrežja bo omogočila boljšo izkušnjo za igričarje, pretakanje v visoki ločljivosti pa bo postalo povsem brezhibno.”

Lansiranje omrežnega protokola Wi-Fi 7 bo predstavljalo največje povečanje hitrosti brezžične omrežne povezave, odkar je bil uveden protokol Wi-Fi 5 leta 2013. Z njim bomo lahko prenašali datoteke s spleta veliko hitreje, uživali v 8K video pretakanju ter doživljali izboljšano izkušnjo navidezne resničnosti z brezžično povezljivostjo.

Kaj prinaša Wi-Fi 7 - novo obdobje brezžičnih omrežij

Čeprav bodo za popolno izkoriščanje njegovih zmogljivosti potrebni kompatibilni usmerjevalniki in naprave, se nam obeta svetla prihodnost brezžične povezljivosti, ki bo spremenila način, kako dojemamo hitrost in zmogljivost našega spletnega sveta.

Reklamni oglas