Povežite se z nami ...

Prehrana in recepti

Nekaj na žlico – recept za kremno špinačno juho

Kaj bi lahko bilo v hladnih mesecih boljšega kot skodelica tople in okusne špinačne juhe? Ta recept za špinačno juho bo popolnoma segrel vaše telo in duha.

Nekaj na žlico - recept za kremno špinačno juho

Kremna špinačna juha

Jesen se počasi odenja v hladnejše barve, sonce se na nebu niža, kar je jasen znak, da je prišla hladnejša sezona. In kaj bi lahko bilo v hladnih mesecih boljšega kot skodelica tople in okusne špinačne juhe? Ta recept za špinačno juho z dodatkom česna, čebule, krompirja in muškatnega oreščka bo popolnoma segrel vaše telo in duha.

Zakaj je špinača zdrava?

Preden se poglobimo v recept, poglejmo, zakaj je špinača tako zdrava. Špinača je bogat vir vitaminov in mineralov, kot so vitamin A, C, K, folna kislina ter železo. Vsebuje tudi številne antioksidante, ki pomagajo pri zaščiti telesa pred škodljivimi prostimi radikali. Poleg tega ima špinača nizko vsebnost kalorij in visoko vsebnost vlaknin, kar jo naredi odlično za tiste, ki sledijo zdravemu prehranskemu režimu.

Nekaj na žlico - recept za kremno špinačno juho

Sestavine za juho:

2 žlici olivnega olja
1 čebula, drobno nasekljana
2 stroka česna, nasekljana
4 krompirji, olupljeni in narezani na kocke
1 l zelenjavne juhe
400 g sveže špinače, dobro oprane in nasekljane
1/4 čajne žličke sveže naribanega muškatnega oreščka
Sol in poper po okusu

Nekaj na žlico - recept za kremno špinačno juho

Navodila za pripravo:

  • V velikem loncu segrejte olivno olje na srednji temperaturi. Dodajte nasekljano čebulo in česen ter kuhajte, dokler se ne zmehčata in postaneta dišeča, približno 5 minut.
  • Dodajte narezane krompirje v lonec in premešajte. Kuhajte nekaj minut, da se krompirji začnejo rahlo obarvati.
  • Prilijte zelenjavno juho v lonec in prinesite do vretja. Nato zmanjšajte temperaturo in kuhajte krompirje, dokler niso mehki, kar bo trajalo približno 15-20 minut.
  • Ko so krompirji mehki, dodajte nasekljano špinačo in muškatni orešček. Kuhajte še približno 5 minut, da se špinača zmehča in se vsi okusi dobro prepletejo.
  • Juho odstavite s štedilnika in jo pirejte s paličnim mešalnikom do želene gostote. Po potrebi dodajte več juhe, da dosežete želeno konsistenco.
  • Po okusu solite in poprate juho.

Nekaj na žlico - recept za kremno špinačno juho

Ta špinačna juha je čudovita, osvežujoča in, kar je najboljše, zdrava izbira za hladne dni. Torej, si želite tople in okusne špinačne juhe? Ne odlašajte, temveč se lotite priprave te jedi, ki bo popestrila vaše hladne dni!