Povežite se z nami ...

Prehrana in recepti

Pavlova s svežim jagodičevjem: Enostavno in okusno

Imate radi jagode, maline, borovnice … Preizkusite enostaven recept za osupljivo torto Pavlova s svežim jagodičevjem, idealno za vsako pomladno sladkanje!

Pavlova s svežim jagodičevjem Enostavno in okusno

Maj je odličen mesec za izkoriščanje sezonskih sadežev, ki so na voljo, zato bi bilo zanimivo pisati o receptih, ki vključujejo sveže jagodičevje, ki začne dozorevati v tem času. Eden izmed predlogov bi lahko bil recept za “Pavlovo s svežim jagodičevjem”.

Ta klasična sladica iz meringe, obložene s stepeno smetano in obilico svežega jagodičevja, je popolna za pomladne in poletne dni. Je vizualno privlačna in zelo okusna, poleg tega pa lahko bralci eksperimentirajo z različnimi kombinacijami jagodičevja, kot so jagode, maline in borovnice.

Pavlova s svežim jagodičevjem Enostavno in okusno

Pavlova s svežim jagodičevjem

Sestavine:

 • 4 beljaki
 • 250 g sladkorja v prahu
 • 1 čajna žlička koruznega škroba
 • 1 čajna žlička belega kisa
 • 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
 • 300 ml sladke smetane
 • 400 g svežega jagodičevja (jagode, maline, borovnice)
 • Nekaj listov sveže mete za okras

Pavlova s svežim jagodičevjem Enostavno in okusno

Priprava:

 1. Pečico segrejte na 120 °C. Pekač obložite s peki papirjem.
 2. V čisti in suhi posodi stepajte beljake, dokler ne nastanejo mehki vrhovi. Postopoma dodajajte sladkor, dokler se ne vmeša in nastane sijoč, steklen meringa. Dodajte koruzni škrob, kis in vaniljev ekstrakt, nato nežno premešajte.
 3. Meringo naložite na pripravljen pekač, oblikujte v krog in naredite majhen utor na sredini.
 4. Pecite približno 1 uro in 30 minut ali dokler pavlova ne postane hrustljava zunaj in mehka znotraj. Pustite, da se popolnoma ohladi v pečici.
 5. Tik pred postrežbo stepite smetano do mehkih vrhov in jo razporedite po ohlajeni pavlovi. Obložite s svežim jagodičevjem in okrasite z listi mete.

Pavlova s svežim jagodičevjem Enostavno in okusno

Ta recept ne samo da izkoristi sezonske sadeže, ampak je tudi vizualno privlačen in bo zagotovo pritegnil pozornost vaših bralcev. Uživajte v pripravi in lepih trenutkih, ki jih bo ta sladica prinesla na vašo mizo!

Reklamni oglas