Povežite se z nami ...

Prehrana in recepti

Pečen krompir polnjen z maslom, sirom in slanino

Pripravite okusen polnjen krompir z maslom, kislo smetano, sirom in slanino je popoln obrok za vsako priložnost. Hrustljav, kremast in enostaven za pripravo.

Pečen krompir polnjen z maslom, sirom in slanino

Velik pečen krompir, napolnjen z bogato mešanico masla, kisle smetane, kremastega sira in hrustljave slanine, je pravo kulinarično doživetje. Ta jed je popolna za prijetne večere ali družinska srečanja, saj združuje toplino in polnost okusov v enem grižljaju.

Zakaj je ta jed tako posebna?

Pečen krompir je srčna jed, ki jo lahko enostavno prilagodite svojim željam. Z dodajanjem svežih zelišč, pikantnega sira ali celo popečene čebule dobite pravo eksplozijo okusov.

Pečen krompir polnjen z maslom, sirom in slanino

Sestavine za polnjen krompir:

  • 4 veliki krompirji
  • 50 g masla
  • 150 g naribanega cheddarja
  • 200 ml kisle smetane
  • 100 g popečene slanine, nasekljane
  • sol in poper po okusu
  • svež drobnjak ali peteršilj za okras

Pečen krompir polnjen z maslom, sirom in slanino

Priprava:

Reklamni oglas
  1. Pečenje krompirja: Krompir operite in ga pecite v pečici pri 200 °C približno 1 uro, dokler ne postane mehak.
  2. Priprava nadeva: Slanino narežite na manjše kose in jo popecite do hrustljavega. Kuhan krompir prerežite po dolžini in previdno izdolbite notranjost, pri tem pa pustite tanko plast ob lupini.
  3. Nadev: Izdolbljen krompir zmečkajte in ga zmešajte z maslom, kislo smetano, polovično količino naribanega sira, slanino, soljo in poprom.
  4. Polnjenje: Zmes nadevajte nazaj v krompirjevo lupino, potresite s preostankom sira in pecite v pečici še 15 minut pri 200 °C, dokler se sir ne zlato zapeče.
  5. Postrežba: Postrezite vroče, okrašeno z drobnjakom ali peteršiljem.

Pečen krompir polnjen z maslom, sirom in slanino

Namigi za popestritev okusa:

  • Dodajte ščepec čilija za pikantnost.
  • Za bolj kremast nadev uporabite grški jogurt namesto kisle smetane.
  • Vegetarijanska različica: namesto slanine uporabite popečeno čičeriko ali mešanico popečenih gob.

Pečen krompir polnjen z maslom, sirom in slanino

Polnjen pečen krompir je jed, ki ne le nasiti, ampak tudi navduši s preprostostjo in bogastvom okusov. Popolna izbira za vsako priložnost, ki jo lahko prilagodite svojemu okusu in stilu življenja.

Želite več receptov? Kliknite na ta naslov!

 

Reklamni oglas
Reklamni oglas
Reklamni oglas