Povežite se z nami ...

Prehrana in recepti

Pečen krompir polnjen z maslom, sirom in slanino

Pripravite okusen polnjen krompir z maslom, kislo smetano, sirom in slanino je popoln obrok za vsako priložnost. Hrustljav, kremast in enostaven za pripravo.

Pečen krompir polnjen z maslom, sirom in slanino

Velik pečen krompir, napolnjen z bogato mešanico masla, kisle smetane, kremastega sira in hrustljave slanine, je pravo kulinarično doživetje. Ta jed je popolna za prijetne večere ali družinska srečanja, saj združuje toplino in polnost okusov v enem grižljaju.

Zakaj je ta jed tako posebna?

Pečen krompir je srčna jed, ki jo lahko enostavno prilagodite svojim željam. Z dodajanjem svežih zelišč, pikantnega sira ali celo popečene čebule dobite pravo eksplozijo okusov.

Pečen krompir polnjen z maslom, sirom in slanino

Sestavine za polnjen krompir:

  • 4 veliki krompirji
  • 50 g masla
  • 150 g naribanega cheddarja
  • 200 ml kisle smetane
  • 100 g popečene slanine, nasekljane
  • sol in poper po okusu
  • svež drobnjak ali peteršilj za okras

Pečen krompir polnjen z maslom, sirom in slanino

Priprava:

Reklamni oglas
  1. Pečenje krompirja: Krompir operite in ga pecite v pečici pri 200 °C približno 1 uro, dokler ne postane mehak.
  2. Priprava nadeva: Slanino narežite na manjše kose in jo popecite do hrustljavega. Kuhan krompir prerežite po dolžini in previdno izdolbite notranjost, pri tem pa pustite tanko plast ob lupini.
  3. Nadev: Izdolbljen krompir zmečkajte in ga zmešajte z maslom, kislo smetano, polovično količino naribanega sira, slanino, soljo in poprom.
  4. Polnjenje: Zmes nadevajte nazaj v krompirjevo lupino, potresite s preostankom sira in pecite v pečici še 15 minut pri 200 °C, dokler se sir ne zlato zapeče.
  5. Postrežba: Postrezite vroče, okrašeno z drobnjakom ali peteršiljem.

Pečen krompir polnjen z maslom, sirom in slanino

Namigi za popestritev okusa:

  • Dodajte ščepec čilija za pikantnost.
  • Za bolj kremast nadev uporabite grški jogurt namesto kisle smetane.
  • Vegetarijanska različica: namesto slanine uporabite popečeno čičeriko ali mešanico popečenih gob.

Pečen krompir polnjen z maslom, sirom in slanino

Polnjen pečen krompir je jed, ki ne le nasiti, ampak tudi navduši s preprostostjo in bogastvom okusov. Popolna izbira za vsako priložnost, ki jo lahko prilagodite svojemu okusu in stilu življenja.

Želite več receptov? Kliknite na ta naslov!

 

Reklamni oglas