Povežite se z nami ...

Prehrana in recepti

Pečeni jajčevci polnjeni z bulgurjem in feto

Pečeni jajčevci, polnjeni z bulgurjem in feto – nasitna vegetarijanska jed, polna okusov in zdravih sestavin. Popoln obrok za kosilo ali večerjo!

Pečeni jajčevci polnjeni z bulgurjem in feto

Kako jim vi rečete? Jajčevci, malancani, dalia … Pečeni jajčevci, polnjeni z bulgurjem in feto, so čudovita vegetarijanska jed, ki združuje bogate okuse in zdrave sestavine. Ta jed je idealna za kosilo ali večerjo, saj je nasitna in polna hranil. Bulgur, ki je poln vlaknin in beljakovin, v kombinaciji s kremasto feto in jajčevci, ustvarja harmonično jed, ki bo navdušila vse okuse.

Pečeni jajčevci polnjeni z bulgurjem in feto

Recept za pečene jajčevce z bulgurjem in feto

Sestavine:

  • 2 velika jajčevca
  • 150 g bulgurja
  • 1 rdeča čebula, narezana na tanke rezine
  • 200 g feta sira, nadrobljenega
  • 1 pest svežega peteršilja, nasekljanega
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 čajna žlička kumine
  • 1 čajna žlička paprike v prahu
  • sol in poper po okusu
  • 400 ml zelenjavne jušne osnove

Pečeni jajčevci polnjeni z bulgurjem in feto

Priprava:

  1. Priprava jajčevcev:
    • Pečico segrejemo na 200°C. Jajčevce operemo in jih po dolžini prerežemo na polovico. Z žlico previdno izdolbemo sredico, tako da pustimo približno 1 cm mesa ob lupini. Izdolbeno sredico nasekljamo in prihranimo.
  2. Priprava bulgurja:
    • Bulgur skuhamo v zelenjavni jušni osnovi po navodilih na embalaži, dokler ni mehak. Nato ga odcedimo in pustimo, da se nekoliko ohladi.
  3. Priprava nadeva:
    • V veliki ponvi segrejemo 1 žlico olivnega olja. Dodamo nasekljano sredico jajčevcev in rdečo čebulo ter pražimo, dokler se zelenjava ne zmehča in rahlo zlato obarva. Dodamo kumino, papriko v prahu, sol in poper ter pražimo še nekaj minut.
    • V ponev dodamo kuhani bulgur in dobro premešamo. Nato vmešamo nadrobljeno feto in nasekljan peteršilj.
  4. Polnjenje jajčevcev:
    • Izdolbene polovice jajčevcev napolnimo z bulgurjevim nadevom. Napolnjene jajčevce položimo na pekač, obložen s peki papirjem. Pokapamo jih s preostalo žlico olivnega olja.
  5. Pečenje:
    • Pekač postavimo v segreto pečico in pečemo približno 30-35 minut, dokler jajčevci niso mehki in rahlo zlato rjavi na vrhu.
  6. Postrežba:
    • Pečene jajčevce vzamemo iz pečice in jih postrežemo tople. Po želji jih lahko okrasimo s svežim peteršiljem in dodatno nadrobljeno feto.

Pečeni jajčevci polnjeni z bulgurjem in feto

Pečeni jajčevci, polnjeni z bulgurjem in feto, so okusna in hranljiva jed, ki bo zagotovo navdušila vse ljubitelje vegetarijanske kuhinje. Ta jed je preprosta za pripravo, a kljub temu polna bogatih okusov in tekstur. Uživajte v tem zdravem in nasitnem obroku, ki je popoln za vse priložnosti.

 

Reklamni oglas