Povežite se z nami ...

Prehrana in recepti

Pita za večerjo? Seveda, če je zelenjavna!

Še ena verzija spomladanske zelenjavne pite. Lahka, okusna in sezonska večerja bo navdušila vso družino. Sveži šparglji, špinača in gobe v hrustljavi skorji!

Pita za večerjo Seveda, če je zelenjavna!

Maj je mesec, ko narava ponuja svoje najlepše in najbolj sveže darove. To je idealen čas, da v kuhinji izkoristimo bogastvo sezonskih sestavin. Če iščete idejo za lahko in okusno večerjo, ki bo navdušila vso družino, je spomladanska zelenjavna pita prava izbira. Ta jed združuje svežino špargljev, špinače in gob v hrustljavi skorji listnatega testa, ki bo razveselila vse ljubitelje zelenjavnih jedi.

Okusi Indije Špinačni ocvrtki ali Palak Pakora

Recept za spomladansko zelenjavno pito

Sestavine:

  • 1 paket listnatega testa
  • 1 šopek špargljev
  • 200 g mladih špinačnih listov
  • 1 por
  • 200 g svežih gob (npr. šampinjoni)
  • 200 g rikote ali skute
  • 100 g naribanega parmezana
  • 2 jajci
  • 2 stroka česna
  • olivno olje
  • sol in poper
  • sveža zelišča (timijan, peteršilj)

Špargljeva lazanja z bučkami in rikoto

Priprava:

  1. Priprava zelenjave: Šparglje operemo in narežemo na približno 3 cm dolge kose. Por narežemo na tanke rezine, gobe narežemo na tanke rezine, česen pa sesekljamo.
  2. Sotiranje zelenjave: V veliki ponvi segrejemo olivno olje. Dodamo česen in por ter sotiramo, dokler ne postaneta mehka. Dodamo gobe in šparglje ter kuhamo, dokler niso mehki in rahlo zlato rjavi. Na koncu dodamo špinačo in kuhamo, dokler ne oveni. Začinimo s soljo, poprom in svežimi zelišči.
  3. Priprava nadeva: V veliki skledi zmešamo rikoto, nariban parmezan in jajci. Dodamo ohlajeno sotirano zelenjavo in dobro premešamo.
  4. Priprava pite: Pečico segrejemo na 180°C. Listnato testo razvaljamo in položimo v pekač, obložen s peki papirjem. Nadev enakomerno porazdelimo po testu.
  5. Pečenje: Pito pečemo v segreti pečici približno 25-30 minut, dokler testo ni zlato rjavo in hrustljavo.
  6. Postrežba: Pito postrežemo toplo ali pri sobni temperaturi. Lahko jo okrasimo s svežimi zelišči.

Pita za večerjo Seveda, če je zelenjavna!

Spomladanska zelenjavna pita je popolna izbira za večerjo v mesecu maju. Njena lahkotnost in bogat okus bosta navdušila vse ljubitelje zelenjave. S preprosto pripravo in svežimi sestavinami bo ta pita hitro postala stalnica v vaši kuhinji. Naj bo vaša večerja lahka, okusna in polna naravnih dobrot.

 

Reklamni oglas