Povežite se z nami ...

Življenjski slog

Retrogradni Saturn: Priložnost za osebno preobrazbo

Saturn, ki bo letos retrograden od 29. junija do 15. novembra, nas vabi k introspekciji in preoblikovanju življenja skladno z našimi pravimi vrednotami.

Retrogradni Saturn: Priložnost za osebno preobrazbo

Retrogradni Saturn nas vabi, da se poglobimo vase in ponovno ovrednotimo temelje našega življenja. Leto 2024 prinaša posebno obdobje, ko bo Saturn retrograden od 29. junija do 15. novembra, in sicer v znamenju rib. To obdobje nas vabi, da razmislimo o naših čustvenih globinah, duhovnih iskanjih in osebnih omejitvah, ter da preoblikujemo naše življenje v skladu z resničnimi vrednotami in dolgoročnimi cilji.

Kaj pomeni retrogradni Saturn?

V astrologiji vsak planet, ki vstopi v retrogradno fazo, simbolizira čas za notranji pregled in revizijo tistega, kar ta planet predstavlja. Saturn, pogosto imenovan kot učitelj življenjskih lekcij, je planet discipline, odgovornosti in omejitev. Ko Saturn preide v retrogradno gibanje, se njegov vpliv obrne navznoter, kar nas spodbudi k refleksiji o strukturah in omejitvah, ki smo si jih postavili.

Retrogradni Saturn: Priložnost za osebno preobrazbo

Retrogradni Saturn v znamenju rib

Ribe so znamenje, ki je močno povezano z empatijo, duhovnostjo in čustveno globino. Retrogradni Saturn v tem znamenju prinaša posebno priložnost za preučevanje naših najglobljih čustvenih ran in duhovnih aspiracij. Ta položaj nas uči, kako pomembno je razvijati sočutje do sebe in drugih ter kako ključno je imeti jasno postavljene meje, ki ščitijo naše duševno zdravje in čustveno dobrobit.

Vpliv na posamezne znamenja

Vsako znamenje bo retrogradni Saturn v ribah doživljalo drugače, odvisno od njihovega osebnega horoskopa in položaja Saturna v njihovem rojstnem zemljevidu.

Reklamni oglas
Oven

Za ovne je to obdobje globokih duhovnih raziskovanj in soočanja s preteklostjo. Morda boste odkrili, da morate zapustiti stare vzorce, ki vas omejujejo na vaši poti rasti.

Bik

Biki bodo razmišljali o svojih prijateljskih in profesionalnih omrežjih. Čas je, da pretehtate, katere povezave so resnično vredne in katere bi morda morali prekiniti ali preoblikovati.

Dvojčka

Dvojčki bodo osredotočeni na svoje kariere. Razmislite, ali vaše trenutno delo resnično odraža vaše ambicije in vrednote ali je čas za pomembne spremembe.

Kozmična poravnava Jupiter in Uran se srečata po 83 letih!

Rak

Raki bodo preučevali svoja prepričanja in filozofije. To je čas, ko boste morda spoznali, da nekatere vaše dolgoletne predpostavke niso več v skladu z vašo trenutno resničnostjo.

Reklamni oglas
Lev

Levi bodo razmišljali o intimnosti in medosebnih odnosih. Retrogradni Saturn vam bo pomagal razumeti, kako lahko izboljšate svoje odnose, da bodo bolj izpolnjujoči in podporni.

Devica

Device bodo osredotočene na partnerske odnose. To je čas za iskren pregled in možno prestrukturiranje obveznosti ter pričakovanj v odnosih.

Tehtnica

Tehtnice bodo razmišljale o svojem vsakdanjem življenju in rutinah. Ali vaš trenutni življenjski slog resnično podpira vaše zdravje in dobro počutje?

Škorpijon

Škorpijoni bodo preučevali svoje kreativne izraze in radosti. Retrogradni Saturn vam lahko pomaga odkriti, kako bolje vključiti igro in ustvarjalnost v vaše vsakdanje življenje.

Reklamni oglas

Retrogradni Saturn: Priložnost za osebno preobrazbo

Strelec

Strelci bodo razmišljali o domu in družini. To je čas za razmislek o tem, kako vaše domače okolje vpliva na vaše čustveno stanje.

Kozorog

Kozorogi bodo preučevali svoje komunikacijske spretnosti in učenje. Morda boste odkrili nove načine za izboljšanje svoje izraznosti ali pridobivanje novih znanj.

Vodnar

Za vodnarje je to obdobje, ko bodo razmišljali o svojih finančnih temeljih in osebni vrednosti. Preverite, ali so vaše finančne in osebne vrednote še vedno v skladu z vašimi dolgoročnimi cilji.

Ribi

Za Ribe je retrogradni Saturn v njihovem znamenju priložnost za poglobljeno samorefleksijo. Razmislite, kako se predstavljate v svetu in kako to vpliva na vaše strasti in dolgoročne cilje.

Reklamni oglas

Retrogradni Saturn: Priložnost za osebno preobrazbo

Strategije za izkoriščanje retrogradnega Saturna

  1. Meditacija in introspekcija: Dnevna meditacija ali vodenje dnevnika lahko pomagata pri razumevanju in integraciji spoznanj, ki jih prinaša retrogradni Saturn.
  2. Postavljanje in spoštovanje meja: Saturn nas uči pomena meja. Zavedajte se svojih energijskih omejitev in se naučite reči “ne”, ko je to potrebno.
  3. Premislek o dolgoročnih ciljih: Uporabite to obdobje za oceno svojih življenjskih ciljev. Ali so ti cilji še vedno smiselni? Ali potrebujete nov načrt?
  4. Ozaveščanje in delo na čustvenih ranah: Posebej v znamenju rib, retrogradni Saturn spodbuja zdravljenje starih čustvenih ran. To je čas za delo na sebi in izboljšanje vašega čustvenega počutja.

Retrogradni Saturn ni le čas izzivov, ampak tudi obdobje velikih priložnosti za rast in zorenje. Z osredotočenjem na notranje delo in premislek o tem, kaj resnično želite iz svojega življenja, lahko to astrološko obdobje izkoristite za postavitev trdnejših in bolj smiselnih temeljev za prihodnost.