Povežite se z nami ...

Prehrana in recepti

Sezona jagod: Enostaven recept za jagodno-sirovo torto

Odkrijte popolno sladico za jagodno sezono z našim receptom za jagodno-sirovo torto. Idealna za piknike, družinska srečanja ali kot zaključek posebnega obroka.

Sezona jagod Enostaven recept za jagodno-sirovo torto

Jagodna sirova torta je sladica, ki s svojo osvežilno in bogato kombinacijo okusov zlahka osvoji srca mnogih. Idealna za toplejše mesece, ko so jagode najbolj sočne in aromatične, je ta torta popolna izbira za rojstnodnevne zabave, piknike ali kot eleganten zaključek posebnih obrokov. Nežna kremasta tekstura skupaj s sladkostjo zrelih jagod in hrustljavo podlago naredi vsak grižljaj neustavljiv.

Sezona jagod Enostaven recept za jagodno-sirovo torto

Sestavine za pripravo torte

Za podlago:

  • 200 g mletih piškotov (npr. Digestive)
  • 100 g stopljenega masla

Za jagodni nadev:

  • 500 g svežih jagod
  • 100 g sladkorja
  • Sok ene limone

Sezona jagod Enostaven recept za jagodno-sirovo torto

Sestavine za sirov nadev:

  • 600 g kremnega sira (npr. Philadelphia)
  • 200 ml smetane za stepanje
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta

Sestavine za želatino:

  • 10 g želatine v prahu
  • 50 ml vode

Sezona jagod Enostaven recept za jagodno-sirovo torto

Priprava torte

  1. Priprava podlage: Piškote zmeljemo v drobtine in jih zmešamo s stopljenim maslom. Mešanico enakomerno razporedimo po dnu okrogle tortne forme (premera 23 cm) in dobro pritisnemo na dno, da ustvarimo enakomeren sloj. Postavimo v hladilnik, da se strdi.
  2. Priprava jagodnega nadeva: Jagode operemo, očistimo in narežemo na manjše koščke. V kozici jih skupaj s sladkorjem in limoninim sokom kuhamo približno 10 minut, da se jagode zmehčajo in sprostijo sok. Nato jagodno mešanico gladko zmiksamo s paličnim mešalnikom in ohladimo.
  3. Priprava sirovega nadeva: Kremni sir zmešamo s sladkorjem v prahu, vaniljevim ekstraktom in smetano, dokler ne dobimo gladke kreme. Želatino pripravimo po navodilih na embalaži in jo vmešamo v sirno kremo.
  4. Sestavljanje torte: Na piškotno podlago najprej enakomerno razporedimo jagodni nadev, nato pa preko njega nanesemo še sirno kremo. Torto za najmanj 4 ure, še bolje čez noč, postavimo v hladilnik, da se strdi.
  5. Dekoracija in serviranje: Preden torto postrežemo, jo lahko okrasimo z dodatnimi svežimi jagodami in morda nekaj lističi mete za svežino.

Sezona jagod Enostaven recept za jagodno-sirovo torto

Jagodna sirova torta je sladica, ki je tako vizualno privlačna kot okusno zadovoljiva. Njena sveža in kremasta tekstura v kombinaciji s hrustljavo podlago naredi to torto idealno izbiro za različne priložnosti. Uživajte v pripravi in se prepustite sladkim užitkom. Dober tek!

Reklamni oglas
Več receptov za kosila, malice, večerje in sladice nadete na tej POVEZAVI.