Povežite se z nami ...

Prehrana in recepti

Sladko-kisla harmonija: Hruškova pita z borovnicami

Pomlad je idealen čas za peko borovničevo-hruškove pite. S kombinacijo nežne kislosti borovnic in sladkosti hrušk ustvari popolno harmonijo okusov.

Sladko-kisla harmonija Hruškova pita z borovnicami

Pomlad prebuja naravo in nam ponuja bogastvo svežih sadežev, ki so kot nalašč za ustvarjanje slastnih sladkih jedi. Med te zagotovo spada tudi borovničevo-hruškova pita, ki s svojo nežno kislostjo borovnic in sladkobo sočnih hrušk očara brbončice in prepriča tudi najzahtevnejše sladokusce.

Ta pita je prava poslastica za vse ljubitelje domačih sladkšic. Priprava je preprosta, rezultat pa osupljiv. Zlato rumeno pecivo, sočno sadje in domač vonj po cimetu bodo zagotovo navdušili vaše najdražje.

Sladko-kisla harmonija Hruškova pita z borovnicami

Sestavine za pito

Za testo:

  • 300 g moke
  • 150 g hladnega masla, narezanega na koščke
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 1 jajce
  • Ščep soli
  • 2-3 žlice hladne vode

Za nadev:

  • 3 srednje velike hruške, olupljene, razkoščičene in narezane na tanke rezine
  • 200 g svežih borovnic
  • 100 g sladkorja
  • 2 žlici koruznega škroba
  • Sok 1 limone
  • 1 čajna žlička cimeta

Sladko-kisla harmonija Hruškova pita z borovnicami

Priprava pite

  • Priprava testa: V skledi zmešajte moko, sladkor v prahu in sol. Dodajte hladno maslo in s prsti mešajte, dokler ne dobite drobtinaste teksture. Dodajte jajce in po potrebi vodo, da se testo poveže v gladko maso. Testo zavijte v folijo in ga za 30 minut postavite v hladilnik.
  • Priprava nadeva: V večji skledi nežno premešajte narezane hruške, borovnice, sladkor, koruzni škrob, limonin sok in cimet, dokler se sestavine ne povežejo.
  • Razvaljajte testo: Razvaljajte testo na pomokani površini v krog, ki je za nekaj centimetrov večji od vašega pekača za pite. Previdno prenesite testo v pekač, oblikujte rob in odstranite odvečno testo.
  • Dodajte nadev: Na testo enakomerno razporedite nadev iz hrušk in borovnic.
  • Pečenje: Pito pecite v predhodno ogreti pečici na 180 °C približno 45-50 minut, dokler testo ne dobi zlato rjave barve in nadev nežno vre.
  • Ohladite in postrezite: Pustite, da se pita nekoliko ohladi, nato pa jo postrezite. Lahko jo ponudite s kepico vanilijevega sladoleda ali stepeno smetano za dodatno razkošje.

Sladko-kisla harmonija Hruškova pita z borovnicami

Borovničeva in hruškova pita je sladica, ki s svojo bogato paleto okusov in tekstur prinaša pridih jeseni na vsako mizo. Naj vas njena toplina in sladkoba objame v hladnejših dneh. Dober tek!

Reklamni oglas