Povežite se z nami ...

Prehrana in recepti

Tom Yum – recept za aromatično tajsko juho

Tom Yum juha je idealna kot lahka glavna jed ali kot začetek tajskega obroka. Kombinacija okusov bo zagotovo zadovoljila ljubitelje pikantnih in kislih jedi.

Tom Yum - aromatična tajska juha

Tom Yum, aromatična tajska juha, ki s svojo pikantno in kislo naravo navdušuje gurmane po vsem svetu, je priljubljena izbira za vse, ki iščejo okusno, a lahko jed. Ta juha, ki jo lahko pripravimo z različnimi sestavinami, kot so piščanec, morski sadeži ali samo z zelenjavo, je postala sinonim za tajsko kuhinjo.

Njena značilnost je uporaba posebnih sestavin, ki ji dajejo nepozaben okus in aromo. V nadaljevanju predstavljamo recept za Tom Yum s piščancem, ki bo zadovoljil vaše brbončice in v vaš dom prinesel košček Tajske.

Tom Yum - aromatična tajska juha

Sestavine

Za 4 manjše porcije potrebujete:

  • 1 čebulo, narezano na koščke
  • 1 rdeči čili, narezan
  • Kosek galangal (tajski ingver), olupljen in narezan
  • 1 steblo limonske trave, rahlo potolčeno
  • 1 kocko piščančje jušne osnove
  • 80 g šampinjonov, četrtinjenih
  • 100 g češnjevih paradižnikov, četrtinjenih
  • 200 g piščančjih prsi, narezanih na tanke rezine
  • 8 svežih listov limete
  • 5 čajnih žličk ribje omake
  • 5 čajnih žličk limetinega soka
  • Ščepec sladkorja
  • 1–2 žlici tajske čili paste (po želji)
  • Majhen šopek svežega koriandra, grobo sesekljanega, za postrežbo

Tom Yum - aromatična tajska juha

Priprava

  1. Jušna osnova: V velik lonec nalijte približno 850 ml vode in jo zavrite. Dodajte čebulo, čili, galangal, limonsko travo in kocko piščančje jušne osnove. Mešajte in zavrite, nato zmanjšajte ogenj na srednjo temperaturo in kuhajte približno 15 minut, da se čebula zmehča.
  2. Dodajanje sestavin: V lonec dodajte šampinjone, paradižnike, piščanca in liste limete. Ponovno zavrite in kuhajte 5–8 minut, dokler šampinjoni niso mehki in piščanec kuhan.
  3. Dokončanje: V juho vmešajte ribjo omako, limetin sok in ščepec sladkorja. Nežno premešajte in odstavite z ognja. Po želji dodajte tajsko čili pasto in na koncu potresite s svežim koriandrom.

Tom Yum - aromatična tajska juha

Tom Yum juha je idealna kot lahka glavna jed ali kot začetek tajskega obroka. Njena edinstvena kombinacija okusov bo zagotovo zadovoljila tako ljubitelje pikantnih kot tudi ljubitelje kislih jedi. S to juho lahko eksperimentirate in jo prilagodite svojemu okusu, na primer z dodatkom morskih sadežev ali z uporabo vegetarijanske jušne osnove. Uživajte v pripravi in dober tek!

Reklamni oglas