Povežite se z nami ...

Prehrana in recepti

Torta s hruškami in čokolado: popolna harmonija okusov

Torta s hruškami in čokolado združuje bogate okuse in enostavno pripravo. Popolna sladica za vsako priložnost, polna sadne sladkobe in čokoladnega razkošja.

Torta s hruškami in čokolado popolna harmonija okusov

Torta s hruškami in čokolado je brezčasna sladica, ki združuje sladkost sočnih hrušk z bogato čokoladno noto. To je sladica, ki jo lahko postrežete ob katerikoli priložnosti – od družinskih praznovanj do trenutkov, ko si želite samo malo razvajanja. Hruške, nežno pečene v kremasti čokoladni osnovi, ustvarijo edinstven okusni preplet, ki navduši vsakega sladokusca.

Torta s hruškami in čokolado popolna harmonija okusov

Zakaj izbrati hruške in čokolado?

Hruške so vsestransko sadje, ki zaradi svoje nežne sladkobe in sočnosti odlično dopolnjujejo bogat čokoladni okus. Poleg tega vsebujejo veliko vlaknin, vitamina C in antioksidantov, ki pripomorejo k boljši prebavi in splošnemu počutju. Čokolada, zlasti temna, pa je znana po svojih blagodejnih učinkih na razpoloženje in srčno-žilni sistem. Kombinacija teh dveh sestavin zagotavlja ne le razkošen okus, temveč tudi hranilno vrednost.

Sestavine za pripravo

  • 3 zrele hruške (po možnosti sorta viljamovka)
  • 200 g temne čokolade (70 % kakava ali več)
  • 150 g masla
  • 150 g sladkorja
  • 3 jajca
  • 200 g moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • Ščepec soli
  • 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
  • 100 ml mleka
  • Kakav v prahu ali sladkor v prahu za posip

Torta s hruškami in čokolado popolna harmonija okusov

Postopek priprave

Reklamni oglas
  1. Priprava sestavin: hruške olupite, razpolovite in odstranite peške. Če želite, jih lahko narežete na tanke rezine ali jih pustite v polovičkah za lepši vizualni učinek. Čokolado in maslo počasi stopite nad paro in pustite, da se nekoliko ohladita.
  2. Mešanje mase: v večji posodi stepite sladkor in jajca, dokler ne dobite penaste in svetle zmesi. Dodajte vaniljev ekstrakt in mleko, nato pa vmešajte stopljeno čokolado in maslo.
  3. Dodajanje suhih sestavin: moko presejte skupaj s pecilnim praškom in ščepcem soli. Suhe sestavine postopoma dodajajte mokri zmesi in mešajte, dokler masa ni gladka in brez grudic.
  4. Sestavljanje torte: testo vlijte v namaščen in pomokan pekač. Na vrh testa previdno položite hruške, rahlo pritisnite, da se potopijo v maso.
  5. Peka: torto pecite v predhodno ogreti pečici na 180 °C približno 40–45 minut. S pomočjo zobotrebca preverite, ali je torta pečena – zobotrebec mora biti ob izvleku čist.
  6. Ohlajanje in dekoracija: torto popolnoma ohladite, nato pa jo posujte s kakavom v prahu ali sladkorjem v prahu. Za piko na i jo lahko pokapate s stopljeno čokolado.

Torta s hruškami in čokolado popolna harmonija okusov

Različice recepta

  • Z oreščki: Dodajte nasekljane orehe ali lešnike za hrustljavost.
  • Z začimbami: Ščepec cimeta ali muškatnega oreščka bo torti dodal praznično noto.
  • Z belo čokolado: Namesto temne uporabite belo čokolado za sladkejšo različico.

Namigi za popoln rezultat

  • Izberite zrele, a čvrste hruške, ki se med peko ne bodo preveč razpustile.
  • Torto pecite na srednji rešetki pečice, da se enakomerno speče.
  • Če želite, da so hruške še bolj sočne, jih predhodno marinirajte v limoninem soku in medu.

Torta s hruškami in čokolado popolna harmonija okusov

Postrežba in shranjevanje

Torto postrezite s kepico vaniljevega sladoleda ali s stepeno smetano. Ostanke hranite v hladilniku, kjer bodo ostali sveži do tri dni. Pred serviranjem jo za nekaj sekund pogrejte v mikrovalovni pečici, da se čokolada rahlo stopi.

Želite več receptov? Kliknite na ta naslov!