Povežite se z nami ...

Zdravje

Tradicionalna naravna zdravila za lajšanje sončnih opeklin

Prihajajo toplejši avgustovski dnevi, ki nas bodo ponovno vabili, da uživamo na soncu. Kljub previdnosti pa se lahko soočimo z bolečimi opeklinami od sonca.

Prihajajo toplejši avgustovski dnevi, ki nas bodo ponovno vabili, da uživamo na soncu. Kljub previdnosti pa se lahko soočimo z bolečimi opeklinami od sonca. Narava nam ponuja številne naravne sestavine, ki lahko pomagajo umiriti in obnoviti kožo po izpostavljenosti sončnim žarkom. Vendar pa se ne smemo zanašati zgolj na naravne pripravke, saj je pravilna zaščita pred soncem in previdnost med izpostavljanjem ključnega pomena za ohranjanje zdrave kože.

Zelje, korenje in ognjič

Narodna medicina v Rusiji že dolgo uporablja kombinacijo kislega zelja, naribanega korenja in ognjiča za lajšanje opeklin. Liste kislega zelja nanesemo na prizadeta območja kože in pustimo delovati dvajset minut. Korenje lahko naribamo in nanesemo kot obkladek na gazo ali bombažno krpo. Vendar pa je najučinkovitejša mešanica naribanega zelja, korenja in dodatek eteričnega olja ognjiča.

Tradicionalna naravna zdravila za lajšanje sončnih opeklin

Kislo zelje pomaga ohladiti in pomiriti razdraženo kožo, medtem ko korenje, bogato z betakarotenom, spodbuja obnovo celic. Eterično olje ognjiča pa prispeva k protivnetnim lastnostim in spodbuja proces celjenja.

Sadna maska za hitrejšo obnovo kože

Pripravite masko iz naribanih jabolk in krompirja ter nanesite na prizadeto kožo. Hranilne snovi v jabolkah in krompirju pomagajo koži pri regeneraciji in pomirjanju. Maska naj ostane na koži vsaj pol ure, nato pa jo nežno sperite.

Reklamni oglas

Tradicionalna naravna zdravila za lajšanje sončnih opeklin

Jabolka so bogata z vitaminom C, ki spodbuja tvorbo kolagena in kožo ščiti pred prostimi radikali. Krompir pa vsebuje vitamin B6, ki pomaga pri obnovi kožnih celic in jo pomirja.

Ovsena kaša, banane in med za intenzivno pomiritev kože

Pripravite pasto iz dveh žlic ovsene kaše, dveh sesekljanih banan in žličke medu ter jo nanesite na prizadeto mesto. Ta pripravek vsebuje antioksidante, ki lahko prispevajo k obnovi kože. Pustite delovati dvajset minut in nato sperite s toplo vodo.

Tradicionalna naravna zdravila za lajšanje sončnih opeklin

Ovsena kaša vsebuje avenantramid, ki deluje protivnetno in pomirja draženje. Banane so bogate z vitamini in minerali, ki pomagajo obnoviti in navlažiti kožo. Med pa spodbuja proces celjenja in dodatno vlaži.

Paradižnik in jogurt – osvežilna zmes za pomiritev kože

Kombinacija paradižnika in jogurta deluje pomirjujoče na draženo kožo. Paradižnik vsebuje likopen, ki ima protivnetne lastnosti, jogurt pa kožo vlaži. Nanesite zmes na kožo in po dvajsetih do tridesetih minutah sperite.

Reklamni oglas

Tradicionalna naravna zdravila za lajšanje sončnih opeklin

Paradižnik vsebuje likopen, močan antioksidant, ki pomaga zaščititi kožo pred škodljivimi učinki sončnih žarkov. Jogurt pa kožo vlaži, pomirja rdečico in prispeva k obnovi naravne ravni pH vrednosti kože.

Kljub sodobni tehnologiji in kozmetičnim izdelkom narava še vedno ponuja dragocene rešitve za lajšanje opeklin od sonca. Pri uporabi naravnih pripravkov pa ne pozabite na pravilno zaščito pred soncem in previdnost med izpostavljanjem. Opekline od sonca so lahko boleče in neprijetne. A lahko s preprostimi naravnimi recepti in pravilno zaščito uživate v toplih dneh, ne da bi ogrozili zdravje svoje kože. Koža vam bo hvaležna za skrb, ki ji jo posvečate tudi v avgustovskem soncu.