Povežite se z nami ...

Prehrana in recepti

Vanili tortica iz skodelice: Sladica v petih minutah

Vanili tortica iz skodelice je dokaz, da za slastno sladico ne potrebujemo veliko časa ali sestavin. Naj bo to vaš osnovni recept za hitro sladkanje vsak dan.

Vanili tortica iz skodelice: Sladica v petih minutah

Ko vam zadiši nekaj sladkega, a nimate ne časa ne volje za dolgotrajno peko, je vanili tortica iz skodelice prava rešitev za vas. Pripravljena v manj kot petih minutah, ta enoportcijska poslastica združuje enostavnost priprave s čudovitim okusom vanilije. Idealna za hitro posladkanje, ko ste sami doma ali si želite nekaj posebnega ob skodelici čaja.

Vanili tortica iz skodelice: Sladica v petih minutah

Recept za vanili tortico iz skodelice

Sestavine:

 • 20 g nesoljenega masla ali mlečnega namaza brez laktoze
 • 3 žlice mleka ali rastlinskega mleka
 • ¼ čajne žličke vanilijeve paste ali vanilijevega ekstrakta
 • 2 žlici kristalnega sladkorja (ali nadomestka sladkorja)
 • 4 žlice gladke moke
 • ¼ čajne žličke pecilnega praška
 • ščepec soli
 • sladoled, preliv za torto, marmelada ali limonina krema za postrežbo

Vanili tortica iz skodelice: Sladica v petih minutah

Postopek:

 1. Pripravite skodelico primerno velikosti za peko tortice (na primer – skodelico za čaj). V drugo skodelico dodajte maslo in mleko ter v mikrovalovni pečici segrevajte na najvišji moči v intervalih po 10 sekund, vsebino po vsakem segrevanju premešajte, dokler se maslo ne stopi.
 2. Vmešajte vanilijo, nato postopoma dodajte sladkor, moko, pecilni prašek in sol. Suhe sestavine dobro vmešajte z vilico, dokler ne dobite dokaj gladke mase. Maso prenesite v pripravljeno skodelico za peko.
 3. Skodelico postavite v središče mikrovalovne pečice in pecite 1 minuto na najvišji moči (za mikrovalovno pečico z močjo 800W, pri drugih močeh prilagodite čas pečenja). Če je biskvit ob dotiku čvrst, je pripravljen. Če ne, nadaljujte s segrevanjem v intervalih po 10 sekund, dokler ni pečeno.
 4. Tortico postrezite toplo, neposredno iz skodelice, z žlico sladoleda, preliva za torto ali z žličko marmelade ali limonine kreme.

Vanili tortica iz skodelice: Sladica v petih minutah

Nasveti za recept:

Reklamni oglas
 • Če želite pripraviti rojstnodnevno tortico za eno osebo, dodajte 1–2 čajni žlički pisanih mrvic skupaj z moko za barvit “slavnostni” učinek.
 • Uporabite lahko isto skodelico za pripravo in peko tortice, a uporaba čiste skodelice zagotavlja boljše rezultate.
 • Ko osvojite to vanilijevo različico, eksperimentirajte z dodatki kot so citrusne lupine, mleti začimbe ali čokoladni koščki.

Vanili tortica iz skodelice je dokaz, da za slastno sladico ne potrebujemo veliko časa ali sestavin. Ta preprost recept vam omogoča, da v udobju svojega doma, brez zapletenih kuharskih tehnik, uživate v okusni, doma pripravljeni tortici. Naj bo to vaša skrivnost za hitro in slastno posladkanje kadarkoli v dnevu.