Povežite se z nami ...

Prehrana in recepti

Zdrave paleo čokoladice: naravno sladkane in brez glutena

Preizkusite naš recept za paleo čokoladice! Ustvarite zdravo sladico brez glutena, brez sladkorja, narejene iz naravnih sestavin za sladkanje brez slabe vesti.

Zdrave paleo čokoladice naravno sladkane in brez glutena

Naredimo paleo “snickers” čokoladice

V svetu zdravih prigrizkov se vedno bolj uveljavljajo alternativne verzije priljubljenih sladic, ki so prijaznejše do našega telesa. Ena izmed takšnih so paleo “snickers” čokoladice, ki ne vsebujejo rafiniranega sladkorja, glutena ali mlečnih izdelkov. Te čokoladice so polne naravnih sestavin, kot so datlji, kokosovo olje in surovi kakav, ki zagotavljajo bogat okus in odlično teksturo. Poleg tega so obogatene z naravnimi sladili, kot je rižev sirup, ki dodaja sladkost brez dodatnega sladkorja.

Prednosti paleo sladic

Paleo sladice se osredotočajo na uporabo celih, nepredelanih sestavin in izogibanje živilom, ki lahko povzročajo vnetja ali alergije, kot so gluten, mlečni izdelki in rafinirani sladkorji. Z uporabo naravnih sestavin, kot so oreščki, semena, sadje in naravna sladila, paleo sladice nudijo več hranil, vlaknin in zdravih maščob. Ta pristop ne samo da podpira zdravje prebavil in splošno počutje, ampak tudi pomaga pri vzdrževanju stabilne ravni krvnega sladkorja.

Zdrave paleo čokoladice naravno sladkane in brez glutena

Recept za zdrave paleo “snickers” čokoladice

Sestavine za podlago:

  • 2 žlici kokosovega olja
  • 2 datlja Medjool, brez koščic
  • 50 g surovega kakava
  • 90 g kokosove moke
  • 240 ml riževega sirupa
  • 400 g čičerike, oprane in odcejene
  • 95 g kvalitetnega arašidovega masla brez dodanega olja ali sladkorja
  • 2 čajni žlički vaniljeve paste
  • 225 g praženih soljenih arašidov
  • 40 g nesoljenega masla
  • 200 g temne čokolade, sesekljane

Zdrave paleo čokoladice naravno sladkane in brez glutena

Priprava

  1. Priprava podlage: Pekač velikosti 20 cm obložite s peki papirjem. V manjši ponvi na nizki temperaturi stopite kokosovo olje in dodajte datlje. Mešajte, da se datlji zmehčajo. Vse skupaj prenesite v multipraktik, dodajte kakav, kokosovo moko in 1 žlico riževega sirupa ter mešajte do gladkega. Zmes enakomerno razporedite po dnu pekača in dobro potlačite. Postavite v hladilnik.
  2. Priprava arašidovega nadeva: Multipraktik očistite, nato vanj dodajte čičeriko, arašidovo maslo, vaniljevo pasto in 60 ml riževega sirupa. Mešajte, dokler ni masa gladka. Razporedite po datljevi podlagi in poravnajte. Vrnite v hladilnik za 1 uro.
  3. Priprava arašidove karamele: V ponvi na nizki temperaturi stopite maslo, preostanek riževega sirupa in dodajte arašide. Mešajte, dokler se sestavine ne povežejo. Rahlo ohladite, nato zmes enakomerno razporedite po arašidovem nadevu. Postavite v zamrzovalnik za 1 uro.
  4. Priprava čokoladne glazure: Čokolado stopite nad paro (posodo postavite nad vrelo vodo, a posoda naj se vode ne dotika). Ohladite, nato prelijte čez arašidov karamel. Pekač nagnite, da se čokolada enakomerno razporedi. Čokoladico postavite v hladilnik za 1 uro.
  5. Postrežba: Čokoladice ohladite, narežite na rezine in postrezite. Shranjujte v hladilniku do 3 dni.

Zdrave paleo čokoladice naravno sladkane in brez glutena

Te paleo “snickers” čokoladice so popolna zdrava alternativa tradicionalnim sladkim prigrizkom, ki jih lahko uživate brez slabe vesti. So bogate, kremaste in nadvse okusne, idealne za posebne priložnosti ali kot zdrav prigrizek med obroki.

Reklamni oglas