Povežite se z nami ...

Lepota in nega

3 doma pripravljene maske iz kurkume za lepo in sijočo kožo

Kurkuma ni le začimba, ampak tudi močan zaveznik v negi kože. Z domačimi maskami lahko izkoristite njene blagodejne učinke in dodate naravni sijaj vaši koži.

3 doma pripravljene maske iz kurkume za lepo in sijočo kožo

Kurkuma, znana tudi kot “indijski žafran”, je cenjena začimba, ki korenini v bogati kulturni in zdravstveni dediščini Indije in Jugovzhodne Azije. Izvlečena iz korenike rastline Curcuma longa, kurkuma ni le ključna sestavina v azijskih kuhinjah, ampak je tudi steblo tradicionalne kitajske in ayurvedske medicine.

3 doma pripravljene maske iz kurkume za lepo in sijočo kožo

Znanstveni pogled na kurkumine blagodejne učinke

Kurkuma je znana po svojem aktivnem sestavinu, kurkuminu, ki ima dokazane protivnetne in antioksidativne lastnosti. Študije kažejo, da kurkumin lahko pomaga pri zmanjševanju simptomov kroničnih bolezni, kot so artritis in Alzheimerjeva bolezen, ter prispeva k zmanjšanju tveganja za nekatere vrste raka. Njena uporaba v ljudski medicini sega tisočletja nazaj, kjer so jo uporabljali za zdravljenje različnih stanj, od prebavnih težav do kožnih obolenj.

Kurkuma in njene prednosti za kožo

Kurkuma je naravni čudež za kožo, zahvaljujoč svojim protivnetnim in antibakterijskim lastnostim. Pomaga lahko pri zdravljenju aken, zmanjšuje vidne znake staranja in ščiti kožo pred škodljivimi vplivi prostih radikalov.

Recepti za maske in njihova prilagoditev

Ponujamo vam tri preproste recepte za domače maske, ki bodo vašo kožo negovale in ji povrnile sijaj. Vsak recept je prilagodljiv, kar vam omogoča, da spremenite sestavine glede na tip vaše kože ali razpoložljive sestavine.

Reklamni oglas

3 doma pripravljene maske iz kurkume za lepo in sijočo kožo

 1. Maska iz kurkume in jogurta za sijočo kožo
  • Sestavine: 1 čajna žlička kurkume v prahu, 2 žlici naravnega jogurta, 1 čajna žlička medu.
  • Navodila: Zmešajte sestavine v gladko pasto. Nanesite na obraz in pustite delovati 15-20 minut. Umijte s toplo vodo.
 2. Maska iz kurkume in aloe vere za pomiritev kože
  • Sestavine: 1 čajna žlička kurkume v prahu, 2 žlici gela aloe vere, nekaj kapljic rožne vode.
  • Navodila: Zmešajte sestavine. Nanesite na obraz za 20 minut. Sperite z mlačno vodo.
 3. Maska iz kurkume in limone za uravnavanje mastne kože
  • Sestavine: 1 čajna žlička kurkume v prahu, 1 čajna žlička svežega limoninega soka, 1 žlica medu.
  • Navodila: Zmešajte sestavine. Nanesite na obraz, izogibajte se predelu okoli oči. Pustite delovati 10-15 minut. Umijte z mlačno vodo.

3 doma pripravljene maske iz kurkume za lepo in sijočo kožo

PRIJAZNO OPOZORILO:
Te maske so preproste za pripravo in ponujajo naraven način za nego kože doma. Pri uporabi pa je treba biti previden, saj kurkuma lahko obarva kožo in tkanine. Prav tako je priporočljivo preizkusiti masko na majhnem delu kože, da preverite morebitne alergijske reakcije.

3 doma pripravljene maske iz kurkume za lepo in sijočo kožo

Kurkuma ni le začimba, ampak tudi močan naravni zaveznik v negi kože. Z domačimi maskami lahko izkoristite njene blagodejne učinke in dodate naravni sijaj vaši koži.