Povežite se z nami ...

Prehrana in recepti

Barfi – okusna in enostavna indijska sladica

Barfi je ena izmed najbolj priljubljenih in cenjenih indijskih sladic, ki s kremasto teksturo in raznovrstnimi okusi vedno znova osvaja ljubitelje sladkarij.

Barfi – okusna in enostavna indijska sladica

Barfi je priljubljena indijska sladica, ki s svojo gostoto, mlečnostjo in raznolikostjo okusov osvaja ljubitelje sladkega po vsem svetu. Gre za neke vrste indijski fudge ali trdo mlečno sladico, ki se pripravlja iz kondenziranega mleka in mleka v prahu, obogatena pa je lahko z različnimi dodatki, kot so oreščki, čokolada ali sadje.

V nadaljevanju vam predstavljamo preprost recept za barfi s kombinacijo arašidovega masla, ingverja in čokolade, ki bo zagotovo navdušil vse ljubitelje sladkega.

Barfi – okusna in enostavna indijska sladica

Sestavine

 • 20 g neslanega masla
 • 400 g kondenziranega mleka
 • 100 ml smetane za stepanje
 • 4 žlice gladkega arašidovega masla
 • 200 g mleka v prahu
 • 60 g nasekljanih pistacij
 • 75 g temnih čokoladnih kapljic

Barfi – okusna in enostavna indijska sladica

Priprava

 1. Stopite maslo: V srednje veliki kozici na nizki temperaturi stopite neslano maslo.
 2. Dodajte mokre sestavine: Ko je maslo stopljeno, dodajte kondenzirano mleko in smetano za stepanje. Mešajte, da se vse sestavine dobro povežejo.
 3. Vmešajte arašidovo maslo: V mešanico dodajte arašidovo maslo in mešajte 1-2 minuti, da postane masa homogena.
 4. Postopoma dodajte mleko v prahu: Med stalnim mešanjem postopoma dodajajte mleko v prahu, dokler masa ne postane gladka in dobi konsistenco fudgea.
 5. Obogatite z okusi: V mešanico vmešajte večino nasekljanih pistacij, pri čemer nekaj pistacij prihranite za okrasitev. Če želite, lahko dodate tudi polovico temnih čokoladnih kapljic.
 6. Oblikujte barfi: Pekač obložite s peki papirjem in vanj prelijte mešanico. Zmes enakomerno porazdelite po pekaču in po vrhu potresite preostale pistacije in temne čokoladne kapljice.
 7. Ohladite in strdite: Pekač pokrijte in postavite v hladilnik za vsaj 6-8 ur, da se barfi popolnoma strdi.
 8. Postrežba: Strjen barfi narežite na kvadratke ali diamante in postrezite.

Barfi – okusna in enostavna indijska sladica

Nasvet:

 • Barfi je idealno hladiti čez noč, da se okusi popolnoma prepojijo in tekstura ustrezno strdi. Sladica je odlična za posebne priložnosti, praznike ali kot sladko razvajanje za družino in prijatelje.
 • Eksperimentirajte z različnimi dodatki, kot so različni oreščki, suho sadje ali začimbe, da prilagodite okus po svojih željah.

Uživajte v pripravi in okusih te tradicionalne indijske sladice z modernim pridihom!

 

Reklamni oglas