Povežite se z nami ...

Prehrana in recepti

Česnove polpete z rižem, mladim grahom ali stročjim fižolom

Pripravite česnove polpete z rižem in mladim grahom ali stročjim fižolom. Kombinacija beljakovin, česna in zelenjave zagotavlja zdrav obrok za vsako priložnost.

Česnove polpete z rižem, mladim grahom ali stročjim fižolom

Česnove polpete so odlična različica klasičnih polpetov, ki jih obogatimo z intenzivnim okusom česna. Postrežemo jih s puhastim rižem in hrustljavim mladim grahom, kar ustvari okusen in hranljiv obrok. Ta jed je popolna izbira za hitro kosilo ali večerjo.

Česnove polpete z rižem, mladim grahom ali stročjim fižolom

Sestavine:

  • 500 g mletega purana ali piščanca
  • 3 stroki česna, fino sesekljani
  • 1 srednje velika čebula, drobno sesekljana
  • 1 jajce
  • 50 g drobtin
  • 1 žlica peteršilja, sesekljanega
  • Sol in poper po okusu
  • 2 žlici olivnega olja
  • 300 g  mladega graha (nadomestite ga lahjko s stročjim fižolom)
  • 200 g belega riža

Česnove polpete z rižem, mladim grahom ali stročjim fižolom

Priprava:

  1. Priprava polpetov: V veliki skledi zmešajte mleto meso, česen, čebulo, jajce, drobtine in peteršilj. Začinite s soljo in poprom. Z rokami oblikujte polpete enake velikosti.
  2. Peka ali cvrtje polpetov: Na srednje močnem ognju segrejte olivno olje v ponvi. Polpete pecite približno 4-5 minut na vsaki strani, dokler niso zlato rjave barve in pečene do konca.
  3. Kuhanje riža: Riž skuhajte po navodilih na embalaži. Ko je kuhan, ga odcedite in pustite počivati.
  4. Priprava mladega graha ali stročjega fižola: Mladi grah blanširajte v vreli vodi približno 3-4 minute, dokler ne postane hrustljavo mehak. Nato ga odcedite in popražite na malo olivnega olja, da dobi okus in teksturo.
  5. Sestavljanje jedi: Na krožnik dodajte porcijo belega riža, nekaj polpetov in blanširan mladi grah. Po želji pokapajte z limoninim sokom za svežino.

Česnove polpete z rižem, mladim grahom ali stročjim fižolom

Nasveti:

  • Če želite še večjo aromo, dodajte malo sveže bazilike ali timijana v zmes za polpete.
  • Stročji fižol lahko zamenjate tudi z grahom, če vam je ljubši.
  • Postrežete lahko tudi z omako po izbiri, kot je česnova smetanova omaka ali jogurtova omaka z zelišči.

Česnove polpete z rižem, mladim grahom ali stročjim fižolom

Česnove polpete so preprosta, a polna okusa jed, ki jo lahko pripravimo v manj kot 30 minutah. Kombinacija beljakovin, česna in sveže zelenjave zagotavlja zdrav obrok, ki je primeren tako za vsakodnevno kosilo kot tudi za posebne priložnosti. Mladi grah aloi stročji fižol in riž so popolni spremljevaleci za te hrustljave in sočne polpete.

Želite več receptov? Kliknite na ta naslov!

 

 

Reklamni oglas