Povežite se z nami ...

Prehrana in recepti

Domači bananin kruh s pistacijami in cimetom

Imate radi banane? Preizkusite naš recept za domači bananin kruh, obogaten s pistacijami, cimetom in aromatičnimi začimbami. Idealna izbira za vsako priložnost!

Domači bananin kruh s pistacijami in cimetom

Bananin kruh je priljubljena sladica, ki jo mnogi poznajo po njeni aromatičnosti in sočnosti. Danes vam predstavljamo posebno različico bananinega kruha s pistacijami in cimetom, ki bo nedvomno navdušila vsakega ljubitelja sladkih dobrot.

Domači bananin kruh s pistacijami in cimetom

Sestavine:

  • 250 g samovzhajajoče moke
  • 70 g temno rjavega sladkorja
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 40 g rozin
  • 40 g nesoljenih oluščenih pistacij
  • 250 g pretlačenih banan (približno 2 zelo zreli srednje veliki banani)
  • 40 ml rastlinskega olja
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 3 jajca, stepena
  • 1 čajna žlička vaniljeve paste
  • ½ čajne žličke mletega cimeta
  • ½ čajne žličke zdrobljenih semen kardamoma
  • 1 čajna žlička mešanice začimb

Domači bananin kruh s pistacijami in cimetom

Priprava:

  1. Pečico segrejte na 180°C in obložite model za kruh (900 g) s peki papirjem.
  2. V veliki skledi zmešajte moko, sladkor, sol, pecilni prašek, rozine in pistacije. V ločeni posodi zmešajte banane, rastlinsko olje, oljčno olje, jajca, vaniljevo pasto, cimet, kardamom in mešanico začimb.
  3. Mokro zmes dodajte suhi in mešajte, dokler se sestavine ne združijo.
  4. Zmes vlijte v pripravljeni model in pecite 35–40 minut, dokler testo ni pečeno (preverite s palčko, ki mora biti ob izvleku čista, a rahlo vlažna).
  5. Počakajte 10 minut, nato kruh vzemite iz modela in pustite, da se ohladi na rešetki.

Namigi:

  • Pistacije lahko nadomestite z drugimi nesoljenimi oreščki, kot so orehi ali pekani.
  • Rozine lahko zamenjate s sultaninami za drugačen okus.

Domači bananin kruh s pistacijami in cimetom

Bananin kruh s pistacijami in cimetom je izvrsten primer, kako lahko klasičen recept prilagodimo in obogatimo. Poskusite ga pripraviti za naslednjo družinsko srečanje ali kot sladko razvajanje ob skodelici kave ali čaja. Uživajte v bogatih okusih in aromah, ki se prepletajo v tem edinstvenem pekovskem izdelku.

Želite več receptov? Kliknite na ta naslov!