Povežite se z nami ...

Prehrana in recepti

Enostaven recept za Losos na žaru z limono in zelišči

Je tudi vaš ponedeljek poln obveznosti in vam zmanjkuje časa za kuhanje? Pripravite hitro in okusno kosilo ali večerjo z lososom na žaru z limono in zelišči.

Enostaven recept za Losos na žaru z limono in zelišči

Za lahko pozno kosilo ali večerjo

Je tudi vaš ponedeljek poln obveznosti in vam zmanjkuje časa za kuhanje?  Ena od odličnih možnosti za hitro, zdravo in okusno kosilo ali večerjo je losos na žaru z limono in zelišči. Ta recept je preprost, a okusen način, kako izkoristiti sveže sestavine in pripraviti obrok, ki bo navdušil vse, ki bodo sedeli za mizo. S sočnim lososovim filejem, osvežujočo limono in aromatičnimi zelišči boste zagotovo ustvarili okusno in zdravo jed,  seveda pa lahko uporabite tudi katerokoli drugo ribo.

Enostaven recept za Losos na žaru z limono in zelišči

Sestavine:
 • Lososov file
 • Limona
 • Sveža zelišča, kot so peteršilj, drobnjak, bazilika (dajte še kaj po svojem okusu)
 • Sol
 • Per
 • Oljčno olje

Enostaven recept za Losos na žaru z limono in zelišči

Enostaven recept za hitro pripravo obroka na žaru ali v ponvi

Navodila:
 1. Najprej pripravite lososov file. Posolite in popoprajte ga, nato pa file pokapajte z limoninim sokom, ki bo poskrbel za osvežujočo noto.
 2. Naslednji korak je segrevanje žara ali ponve. Vzemite malo oljčnega olja in ga segrejte na želeno temperaturo. To bo zagotovilo hrustljavo zunanjost lososa.
 3. Položite lososov file na žar ali v ogreto ponev. Pecite ga približno 4-5 minut na vsaki strani, odvisno od debeline fileja in želene stopnje pečenosti. Pomembno je, da ga redno spremljate, da se ne prepeče.
 4. Med pečenjem lososa na vrh potresite sveža zelišča po vaši izbiri, kot so peteršilj, drobnjak ali bazilika. Te aromatične dodatke bodo okrepile okus lososa in mu dodale svežino.
 5. Ko je losos pečen do želene stopnje, ga previdno odstranite z žara ali ponve. Postrezite ga z rezino limone, ki bo dodala kislost in dodatno osvežitev.

Enostaven recept za Losos na žaru z limono in zelišči

Losos na žaru z limono in zelišči je preprosta in okusna jed, ki je popolna za poletne dni. Sočen in hrustljav losos, skupaj z osvežujočo limono in aromatičnimi zelišči, bo zadovoljil vaše brbončice in navdušil goste. Ta enostaven recept je idealen za hitro pripravo obroka na žaru ali v ponvi. Postrezite ga z izbrano prilogo, kot so pečen krompir, zelenjava na žaru ali sveža solata, in uživajte v okusnem poletnem obroku.

 

Reklamni oglas