Povežite se z nami ...

Življenjski slog

Gmail in Yahoo 2024: Pomen novih protokolov za vaše podjetje

Preverite spremembe v Gmailu in Yahooju v 2024, in kako lahko vaše podjetje ostane korak pred konkurenco z zagotavljanjem, da vaša e-pošta doseže svoje cilje.

Gmail in Yahoo 2024 Pomen novih protokolov za vaše podjetje

Pomembne spremembe v Gmailu in Yahooju: kaj morate vedeti in storiti do februarja 2024

Kaj se dogaja? V februarju 2024 prihajajo velike spremembe za vse, ki pošiljajo e-pošto na naslove Gmaila in Yahooja. Ti e-poštni giganti uvajajo nova pravila, da bi zmanjšali količino neželene pošte. To pomeni, da boste morda morali narediti nekaj sprememb v načinu, kako pošiljate e-pošte, da bodo te še naprej uspešno dosegale prejemnike.

Gmail in Yahoo 2024 Pomen novih protokolov za vaše podjetje

Koga zadevajo te spremembe?

 • Ljudi, ki pošiljajo e-pošto na osebne ali poslovne račune Gmail in Yahoo.
 • Tiste, ki pošiljajo velike količine e-pošte, kot so novice ali promocijska sporočila.

Kaj morate vedeti

Gmail in Yahoo želita zagotoviti, da e-pošta, ki jo prejemajo njihovi uporabniki, prihaja iz zaupanja vrednih virov in ni neželena pošta. Zato uvajajo nekaj preprostih pravil:

 • Poskrbite za ‘pravo identiteto’ vaše e-pošte: To je kot potni list vaše e-pošte, ki zagotavlja, da ste resnično vi tisti, ki pošilja sporočilo. To lahko storite tako, da nastavite nekaj tehničnih nastavitev (DKIM, SPF, DMARC), ki delujejo kot overitelji vaše e-poštne identitete. Če tega ne razumete, lahko za pomoč zaprosite vašega IT strokovnjaka ali ponudnika e-poštnih storitev.
 • Ne pretvarjajte se, da ste Gmail ali Yahoo: Ko pošiljate e-pošto, ne poskušajte izgledati, kot da sporočilo prihaja neposredno iz Gmaila ali Yahooja.
 • Pošiljajte koristne in relevantne e-pošte: Poskrbite, da vaša e-pošta ne bo smatrana za neželeno. Pošiljajte le tisto, kar bo vašim prejemnikom zares koristilo.
 • Omogočite preprosto odjavo: Dajte prejemnikom možnost, da se z enim klikom odjavijo od prejemanja vaših e-sporočil in upoštevajte njihove odločitve.

Gmail in Yahoo 2024 Pomen novih protokolov za vaše podjetje

Kako se pripraviti

 • Uporabite lastno domeno: Namesto pošiljanja e-pošte z naslova, kot je @gmail.com, začnite uporabljati e-poštni naslov, ki je povezan z vašim spletnim mestom ali podjetjem.
 • Vprašajte za pomoč: Če ne veste, kako nastaviti DKIM, SPF in DMARC ali kako preiti na lastno domeno, se obrnite na svojo IT ekipo ali ponudnika spletnih storitev.

Te spremembe pri Gmailu in Yahooju ne bodo neposredno vplivale na “navadne uporabnike” – torej na tiste, ki uporabljajo te storitve za splošno komunikacijo s prijatelji in družino. Glavni namen teh sprememb je zmanjšanje neželene pošte in izboljšanje varnosti, kar koristi vsem uporabnikom, vendar ne zahteva dodatnih ukrepov s strani posameznikov.

Gmail in Yahoo 2024 Pomen novih protokolov za vaše podjetje

Vendar pa so te spremembe zelo pomembne za podjetja iz več razlogov:

 • Zagotavljanje dostave: Podjetja pogosto pošiljajo velike količine e-pošte, kot so promocijska sporočila, novice in posodobitve strankam. Spremembe bodo zahtevale, da podjetja sledijo novim smernicam, da se zagotovi, da njihova e-pošta dejansko doseže prejemnike in ne pristane v mapi za neželeno pošto.
 • Reputacija blagovne znamke: E-pošta, ki uspešno preide varnostne filtre Gmaila in Yahooja, pomaga krepiti zaupanje in ugled podjetja. Če se e-pošta podjetja redno pojavlja v mapi za neželeno pošto, to lahko negativno vpliva na percepcijo blagovne znamke.
 • Varnost in zaupanje: S pravilno konfiguracijo DKIM, SPF in DMARC se zmanjša tveganje za zlorabo identitete podjetja (npr. phishing napade), kar povečuje varnost in zaupanje strank v e-poštno komunikacijo podjetja.
 • Zakonodaja in skladnost: Mnoge države imajo stroge zakone proti neželeni pošti. Sledenje novim smernicam Gmaila in Yahooja lahko pomaga podjetjem, da ostanejo v skladu s temi zakoni.
 • Izboljšana učinkovitost komunikacije: Z zagotavljanjem, da so e-poštna sporočila relevantna in da uporabniki lahko enostavno odstopijo od prejemanja, podjetja izboljšajo svojo komunikacijsko učinkovitost in ohranjajo visoko kakovost svoje e-poštne liste.

Gmail in Yahoo 2024 Pomen novih protokolov za vaše podjetje

Te spremembe pomagajo zagotoviti, da e-poštna komunikacija ostane varna, zanesljiva in učinkovita tako za podjetja kot za posamezne uporabnike. Te spremembe so pomembne, da ostane vaša e-pošta vidna in da ne konča v mapi za neželeno pošto. Če imate kakršna koli vprašanja ali potrebujete pomoč, se obrnite na svojega e-poštnega ponudnika ali IT strokovnjaka. Ne pozabite, da so te spremembe načrtovane za februar 2024, zato imate še nekaj časa, da se pripravite.

Še ena sprememba …

Preberite tudi naš članek – Google bo brisal neaktivne Gmail račune – kako jih ohraniti

Reklamni oglas