Humus iz rdeče pese je okusna in barvita alternativa klasičnemu humusu. S svojo živo barvo in bogatim okusom je odličen za namakanje zelenjave, kot namaz na kruhu ali kot dodatek k veganskim sendvičem. Ta recept je preprost za pripravo in zahteva le nekaj sestavin ter kuhinjski multipraktik.
Sestavine
Za humus:
- 1 čajna žlička semen kumine
- 250 g kuhane rdeče pese, odcejene in narezane na četrtine
- 400 g konzerviranega čičerike, odcejene in splaknjene
- 1 strok česna, olupljen
- 1 čajna žlička mletega koriandra
- ½ čajne žličke morske soli, po okusu več
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 žlici svežega limoninega soka
- mleti črni poper po okusu
Priprava
- Praženje kuminovih semen: Semena kumine na suhi ponvi pražite približno 2 minuti, občasno premešajte. Nato odstavite z ognja.
- Priprava humusa: V multipraktik dodajte rdečo peso, čičeriko, česen, koriander, sol in oljčno olje. Dodajte pražena semena kumine in limonin sok. Dobro začinite z mletim črnim poprom. Vse skupaj zmešajte do gladkega. Po potrebi še dodatno začinite s soljo, poprom ali limoninim sokom in ponovno zmešajte.
- Uporaba humusa: Humus lahko uporabite kot namaz za sendviče in zavitke ali kot namakalno omako. Shranjujte ga v hladilniku v pokriti posodi do 3 dni ali zamrznite.
Humus iz rdeče pese je odličen način, kako dodati barvo in zdravje vašim obrokom. Je bogat z beljakovinami in vlakninami ter nudi svež, zeliščni okus, ki se odlično dopolnjuje z mnogimi prilogami. Uživajte v njegovi kremasti teksturi in živahnih okusih!