Povežite se z nami ...

Prehrana in recepti

Humus iz rdeče pese: svež pristop k priljubljenemu namazu

Dodajte barvit pridih vsakemu obroku! Pripravite okusen humus iz rdeče pese je popoln dodatek k vašim sendvičem, zavitkom ali kot omaka kot pomaka za zelenjavo.

Humus iz rdeče pese je okusna in barvita alternativa klasičnemu humusu. S svojo živo barvo in bogatim okusom je odličen za namakanje zelenjave, kot namaz na kruhu ali kot dodatek k veganskim sendvičem. Ta recept je preprost za pripravo in zahteva le nekaj sestavin ter kuhinjski multipraktik.

Humus iz rdeče pese svež pristop k priljubljenemu namazu

Sestavine

Za humus:

  • 1 čajna žlička semen kumine
  • 250 g kuhane rdeče pese, odcejene in narezane na četrtine
  • 400 g konzerviranega čičerike, odcejene in splaknjene
  • 1 strok česna, olupljen
  • 1 čajna žlička mletega koriandra
  • ½ čajne žličke morske soli, po okusu več
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 žlici svežega limoninega soka
  • mleti črni poper po okusu

Humus iz rdeče pese svež pristop k priljubljenemu namazu

Priprava

  1. Praženje kuminovih semen: Semena kumine na suhi ponvi pražite približno 2 minuti, občasno premešajte. Nato odstavite z ognja.
  2. Priprava humusa: V multipraktik dodajte rdečo peso, čičeriko, česen, koriander, sol in oljčno olje. Dodajte pražena semena kumine in limonin sok. Dobro začinite z mletim črnim poprom. Vse skupaj zmešajte do gladkega. Po potrebi še dodatno začinite s soljo, poprom ali limoninim sokom in ponovno zmešajte.
  3. Uporaba humusa: Humus lahko uporabite kot namaz za sendviče in zavitke ali kot namakalno omako. Shranjujte ga v hladilniku v pokriti posodi do 3 dni ali zamrznite.

Humus iz rdeče pese svež pristop k priljubljenemu namazu

Humus iz rdeče pese je odličen način, kako dodati barvo in zdravje vašim obrokom. Je bogat z beljakovinami in vlakninami ter nudi svež, zeliščni okus, ki se odlično dopolnjuje z mnogimi prilogami. Uživajte v njegovi kremasti teksturi in živahnih okusih!

Reklamni oglas