Povežite se z nami ...

Prehrana in recepti

Ko zadiši iz pečice … puranje krače z zelenjavo

Če mrzli večeri kličejo po udobju, dajte priložnost tem okusnim pečenim puranjim kračam z zelenjavo. Prepričani smo, da bodo postale stalnica vašega jedilnika.

Ko zadiši iz pečice ... puranje krače z zelenjavo

Ko zunanje temperature padejo, si želimo obrokov, ki nas hkrati pogrejejo in nasitijo. Med te zagotovo sodijo pečene puranje krače z zelenjavo, ki ne prinašajo le občutka domačnosti, ampak zapolnijo kuhinjo s čudovito aromo.

Ko zadiši iz pečice ... puranje krače z zelenjavo

Puranje krače z zelenjavo iz pečice so odlična izbira za družinske večerje ali praznične pojedine. Vabimo vas, da preizkusite naš recept ali pa ga z izbiro zelenjave in začimb priredite po svojih željah.

Sestavine

  • 4 puranje krače
  • 2 žlici olivnega olja
  • Sol in sveže mlet črni poper po okusu
  • 1 krompir, narezan na kolobarje
  • 1 skodelica graha (svežega ali zamrznjenega)
  • 2 stebli zelene, narezani na kolutke
  • 2 žlici sveže sesekljanega peteršilja
  • 2 stroka česna, narezana na tanke rezine
  • 1 limona, narezana na tanke kolute

Ko zadiši iz pečice ... puranje krače z zelenjavo
Navodila za pripravo jedi

  • Najprej segrejte pečico na 190°C. V večji pekač položite puranje krače in jih premažite z olivnim oljem. Začinite s soljo in poprom po okusu.
  • Okoli krač razporedite narezan krompir, grah, kolute limone, zeleno, česen in svež peteršilj. Vse sestavine enakomerno porazdelite po pekaču.
  • Pečico postavite na srednjo rešetko in pecite približno 40-45 minut, oziroma dokler puran ni lepo zapečen in hrustljav, zelenjava pa mehka in rahlo zapečena.
  • Ko je jed pečena, jo vzemite iz pečice. Postrezite takoj in uživajte v okusnih puranjih krahah z zelenjavo.

Ko zadiši iz pečice ... puranje krače z zelenjavo

Če mrzli večeri kličejo po udobju, dajte priložnost tem okusnim pečenim puranjim kračam z zelenjavo. Prepričani smo, da bodo postale stalnica vašega jedilnika.

Priljubljena jed za praznične slavja

Puranje meso je cenjena sestavina v številnih kuhinjah po svetu. Ta ptica je znana po svojem sočnem mesu in se pogosto uporablja za pripravo prazničnih jedi. Na primer, v Združenih državah Amerike je puran ključna jed na zahvalni dan, znan tudi kot Thanksgiving. To je čas, ko družine in prijatelji združijo moči za slavnostno kosilo, pri čemer je puran pogosto v središču pozornosti.

Reklamni oglas

Puranje meso je prav tako priljubljeno za pripravo božičnih in novoletnih večerij v mnogih državah. V nekaterih kulturah se puran uporablja tudi za praznovanje drugih posebnih priložnosti, kot so poroke, jubileji in družinski pikniki.

Ko zadiši iz pečice ... puranje krače z zelenjavo

Puranje meso je priljubljeno zaradi svoje vsestranskosti. Lahko ga pečemo, kuhamo, dušimo ali pripravljamo na žaru, in vedno bo ustvarilo okusne in zadovoljive jedi. Tako da, ne glede na priložnost, puran vedno prispeva k okusnemu in prazničnemu vzdušju na mizi.