Povežite se z nami ...

Prehrana in recepti

Lažje kot 1-2-3: Kako pripraviti pristne špagete Carbonara?

Špageti Carbonara vas bodo ponesli naravnost v srce Italije. Prenehajte brskati za napačnimi sestavinami, sledite originalnemu receptu in uživajte v Carbonari.

Špageti Carbonara: Brez dlake na jeziku o ključnih sestavinah in skrivnih trikih.

Dragi bralci, danes se podajamo na okusno italijansko kulinarično potovanje. Odkrivamo skrivnosti prave italijanske jedi – špagete Carbonara. Ta klasika rimske kuhinje je osupljiva v svoji preprostosti, saj za pripravo potrebujemo le pet osnovnih sestavin. Z malo humorja in veliko strasti bomo razkrili, kako pripraviti popolno jed, ki bo razvajala vaše brbončice.

Lažje kot 1-2-3 Kako pripraviti pristne špagete Carbonara

Ste vedeli …

… da kljub številnim različicam, ki jih srečamo po svetu, obstaja le ena prava, avtentična različica špagetov Carbonara? In kdo bi si mislil, da je skrivnost te jedi v tem, da ne smete uporabiti nekaterih klasičnih sestavin, kot so česen, peteršilj, čebula, smetana in celo parmezan? To je kot bi izbirali nogometno ekipo, vendar brez nogometašev – to enostavno ne gre! No, pri Carbonari je podobno. Za dosego popolnega okusa ne potrebujemo ničesar drugega kot guanciale, pecorino Romano, jajca, poper in špagete. Torej, nasvet – pripravite se na pravi okus Italije in prenehajte z lovom za napačnimi sestavinami!

Sestavine:

  • 350 g špagetov
  • 200 g Guanciale (italijanska panceta iz svinjskih ličnic)
  • 4 cela srednje velika jajca (1 jajce na porcijo)
  • 100 g naribanega pecorina Romana
  • mleti črni poper

Lažje kot 1-2-3 Kako pripraviti pristne špagete Carbonara

Postopek priprave:

Korak 1: Najprej segrejte vodo za kuhanje testenin, medtem pa pripravite omako Carbonara. Pazite, da uporabite dovolj vode in soli, da bodo špageti resnično okusni.

Korak 2: Guanciale narežite na majhne koščke in ga kuhajte v ponvi na srednji temperaturi 2-3 minute. Občasno premešajte, da se enakomerno prepraži. Če želite, lahko dodate žlico kuhane vode, da nastane okusna omaka. Ko je guanciale pripravljeno, odstavite in pokrijte s pokrovko.

Korak 3: Pripravite pecorino kremo. V posodo dajte jajca in pecorino Romano ter dodajte malo mletega črnega popra. Vse skupaj dobro premešajte z vilico ali metlico, da nastane gosta krema.

Reklamni oglas

Lažje kot 1-2-3 Kako pripraviti pristne špagete Carbonara

Korak 4: Špagete skuhajte “al dente” v slani vodi, upoštevajte čas kuhanja, naveden na embalaži testenin. Ko so kuhane, jih odcedite.

Korak 5: Postavite kuhane špagete v ponev k guancialeju in segrejte na visoki temperaturi.

Korak 6:Takoj, ko špageti in Guanciale začnejo prasketati, IZKLJUČITE OGENJ. Nato hitro dodajte jajčno kremo in dobro premešajte. Pazite, da ne pretiravate s kuhanjem jajc – naj bodo kremasta, nestrjena.

Korak 7: Končna jed naj bo lepo kremasta, ne premokra in ne preveč gosta. Po potrebi dodajte nariban pecorino Romano ali malo kuhane vode za pravo konsistenco.

Reklamni oglas

Lažje kot 1-2-3 Kako pripraviti pristne špagete Carbonara

Vsi triki in nasveti za popolno Špageti Carbonara:

  • Uporabite le kakovostne sestavine: Guanciale, pecorino Romano, jajca, poper in špagete.
  • Ne dodajajte sestavin, ki niso del originalnega recepta. To je Carbonara, ne neka druga testeninska jed!
  • Pecorino Romano je dovolj slan sam po sebi, zato ni potrebe po dodajanju soli.
  • Ne pozabite izključiti ognja preden dodate jajčno kremo, da se jajca ne bodo strdila.
  • Če želite popraviti konsistenco omake, uporabite malo vode v kateri ste kuhali testenine.

In tu ga imate …

… originalni recept za Špagete Carbonara, ki vas bo popeljal naravnost v srcu Italije. Ne pozabite slediti našim nasvetom in trikom za popolno jed, ki vas bo zagotovo navdušila. Torej, prenehajte brskati za napačnimi sestavinami, sledite originalnemu receptu in uživajte v pravi italijanski kulinarični izkušnji! Pa dober tek!