Povežite se z nami ...

Prehrana in recepti

Malo drugačne palačinke z bučkami, špinačo in parmezanom

Bučkine palačinke s špinačo in parmezanom: popolna poletna jed. Postrezite jih s kislo smetano in svežo solato za lahkotno in okusno kosilo ali večerjo.

Malo drugačne palačinke z bučkami, špinačo in parmezanom

Popolna poletna jed za kosilo, malico ali večerjo

Poletni dnevi prinašajo obilico sveže zelenjave, ki jo lahko uporabimo za pripravo lahkih in okusnih jedi. Predstavljamo vam recept za bučkine palačinke s špinačo, papriko in parmezanom, ki so primerne za kosilo, malico ali poletno večerjo. Te palačinke so polne sveže zelenjave, aromatičnega parmezana in so postrežene s kislo smetano, kar jih naredi še bolj okusne. So enostavne za pripravo in bodo zagotovo navdušile vso družino.

Z vrta v kuhinjo - recepta za bučkine mafine in kremno juho

Recept za bučkine palačinke

  • 2 srednje veliki bučki, naribani
  • 1 rdeča paprika, drobno narezana
  • 1 skodelica sveže špinače, drobno nasekljana
  • 2 jajci
  • 1/2 skodelice naribanega parmezana
  • 1/2 skodelice gladke moke
  • 1/4 skodelice mleka
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • Sol in sveže mlet črni poper po okusu
  • 2 žlici olivnega olja
  • Kisla smetana za postrežbo

Malo drugačne palačinke z bučkami, špinačo in parmezanom

Priprava:

  1. Priprava zelenjave:
    • Naribane bučke posolite in pustite stati približno 10 minut, da spustijo odvečno tekočino. Nato jih dobro ožemite, da odstranite čim več tekočine.
  2. Priprava mase za palačinke:
    • V veliki skledi zmešajte naribane bučke, drobno narezano papriko, nasekljano špinačo, jajci, nariban parmezan, moko, mleko, pecilni prašek, sol in poper. Dobro premešajte, da dobite enotno zmes.
  3. Peka palačink:
    • V veliki ponvi segrejte 1 žlico olivnega olja na srednji temperaturi. Z žlico oblikujte majhne palačinke iz pripravljene mase in jih polagajte v ponev. Palačinke pecite 2-3 minute na vsaki strani, dokler niso zlato rjave in hrustljave. Po potrebi dodajte še malo olivnega olja.
  4. Postrežba:
    • Palačinke postrezite tople, obložene s kislo smetano. Poleg lahko postrežete tudi svežo solato iz sezonske zelenjave, kot so paradižniki, kumare in zelena solata.

Malo drugačne palačinke z bučkami, špinačo in parmezanom

Bučkine palačinke s špinačo, papriko in parmezanom so odlična izbira za lahkotno in hranljivo poletno jed. Njihova priprava je preprosta, rezultat pa sočne in okusne palačinke, ki bodo zadovoljile vse okuse. Postrežene s kislo smetano in svežo solato so primerne za kosilo, malico ali večerjo. Poskusite ta recept in uživajte v okusih poletja!

Želite več receptov? Kliknite na ta naslov!

 

Reklamni oglas