Povežite se z nami ...

Prehrana in recepti

Okusna in zdrava jed – vegetarijanska lazanja z ricotto

Ta vegetarijanska lazanja je odlična izbira za kosilo ali večerjo. Je bogatega okusa in polna hranil. Ne pozabite eksperimentirati z raznovrstno zelenjavo.

Okusna in zdrava jed - vegetarijanska lazanja z ricotto

Vegetarijanska lazanja je čudovita jed, ki nas popelje na kulinarično popotovanje, polno okusov in arome. Ta jed združuje različne sestavine v harmonično in zadovoljujočo celoto, ki bo zagotovo navdušila. Najboljša stvar pri tem receptu je, da je popolnoma brez mesa, kar pomeni, da je primerna tako za vegetarijance kot tudi za vse, ki si želijo občasno uživati v vegetarijanskih okusih. Ne pozabite eksperimentirati z raznovrstno zelenjavo.

Okusna in zdrava jed - vegetarijanska lazanja z ricotto

Sestavine za vegetarijansko lazanjo

  • Testenine za lazanjo: Uporabite lahko klasične testenine za lazanjo, ki jih najdete v trgovini, ali pa se odločite za polnozrnate testenine za dodaten zdravilni zagon.
  • Paradižnikova omaka: Pripravite bogato in okusno paradižnikovo omako. Začnite s čebulo in česnom, ki ju prepražite v olivnem olju. Dodajte narezane paradižnike (ali paradižnikovo mezgo) ter začimbe po vašem okusu, kot so bazilika, origano in poper.
  • Zelenjava: Za nadev uporabite svežo zelenjavo, kot so bučke, špinača, paprika in gobe. Zelenjava bo poskrbela za hrustljavo teksturo in poln okus jedi.
  • Ricotta ali skuta: Dodajte plast ricotte ali skute za kremasto noto. S tem se bo jed lepo povezala in dobila bogatejši okus.
  • Mocarela in parmezan: Seveda ne pozabite na sir! Mocarela in parmezan bosta poskrbela za tisti nepogrešljiv sirasti šarm, ki ga pričakujemo pri vsaki lazanji.
  • Sveže zelišča: Za piko na i in svežino dodajte nasekljana sveža zelišča, kot so bazilika, peteršilj ali origano.

Okusna in zdrava jed - vegetarijanska lazanja z ricotto

Postopek priprave jedi

  • Pripravite paradižnikovo omako: V ponvi segrejte olivno olje, dodajte nasekljano čebulo in česen ter ju pražite, da postaneta mehka in dišeča. Nato dodajte narezane paradižnike in začimbe ter kuhajte, dokler omaka ne postane gosta.
  • Pripravite nadev: V drugi ponvi prepražite narezano zelenjavo, dokler ne postane mehka. Dodajte nasekljana sveža zelišča in kuhajte še nekaj minut.
  • Sestavite lazanjo: V pekaču za lazanjo začnite s plastjo paradižnikove omake, nato dodajte plast testenin za lazanjo. Na testenine položite plast zelenjave, nato pa plast ricotte ali skute. Ponavljajte plasti, dokler ne porabite vseh sestavin.

Končajte s plastjo paradižnikove omake in posujte s sirom. Pecite v pečici, dokler lazanja ne postane zlato rjava in mehka. Postrezite in uživajte!

Okusna in zdrava jed - vegetarijanska lazanja z ricotto

Ta vegetarijanska lazanja je odlična izbira za kosilo ali večerjo. Je bogatega okusn in polna hranil. Poleg tega je njena priprava precej preprosta, zato se lahko preizkusite v kuhinji tudi, če niste izkušen kuhar. Združite raznolike okuse zelenjave, kremasto teksturo sira in bogatost paradižnikove omake v tej čudoviti jedi. Prepričani smo, da bo postala priljubljena jed na vašem meniju. Dober tek!