Prehrana in recepti
Piščančji burgerji s parmezanom – klasičen recept drugače
Pripravite burgerje malo drugače z okusi italijanske kuhinje. Sočna pleskavica, paradižnikova omaka in stopljen sir v hrustljavi bombetki vas bodo navdušili.

Piščančji burgerji so priljubljena jed, ki jo pogosto povezujemo z lahkotno in hitro pripravo. A kaj, če bi jim dodali pridih italijanske kuhinje in jih spremenili v nekaj posebnega? Predstavljamo vam recept za piščančje burgerje z okusom parmezana, ki združuje sočno piščančje meso, dišečo paradižnikovo omako in stopljen sir. Ta recept je idealen za družinska kosila ali večerje, kjer želite presenetiti svoje najbližje z nečim novim in okusnim.
Recept za piščančje burgerje s parmezanom
Sestavine:
- 3 žlice olivnega olja, razdeljeno
- 1 mala čebula, drobno sesekljana
- 2 stroka česna, drobno sesekljana
- 3/4 skodelice marinara omake, razdeljeno
- 1/2 skodelice drobno nasekljanega ali naribanega sira mozzarella (zmanjšana vsebnost maščob)
- 1/2 skodelice suhih krušnih drobtin
- 1 čajna žlička italijanskih začimb
- 1 čajna žlička suhega origana
- 1/2 čajne žličke soli
- 1/2 čajne žličke popra
- 450 g mletega piščančjega mesa
- 4 rezine sira mozzarella (zmanjšana vsebnost maščob)
- 4 hamburger bombetke, prerezane in popečene
- 1/4 skodelice naribanega parmezana
- Sveži listi bazilike, po želji
Priprava:
- Priprava čebule in česna: V veliki ponvi segrejte 1 žlico olivnega olja na srednje visoki temperaturi. Dodajte sesekljano čebulo in jo med mešanjem pražite približno 3 minute, dokler se ne zmehča. Nato dodajte sesekljan česen in pražite še 1 minuto. Odstranite s štedilnika in pustite, da se nekoliko ohladi.
- Priprava mesne mase: V veliki skledi zmešajte 1/4 skodelice marinara omake, nasekljan sir mozzarella, krušne drobtine, italijanske začimbe, origano, sol in poper ter ohlajeno čebulno-česnovo mešanico. Dodajte mleto piščančje meso in vse skupaj rahlo, a temeljito premešajte. Z mokrimi rokami oblikujte zmes v štiri 1,5 cm debele pleskavice.
- Peka burgerjev: V isti ponvi segrejte preostali 2 žlici olivnega olja na srednji temperaturi. Pleskavice pecite, dokler notranja temperatura mesa ne doseže 74°C, približno 4-5 minut na vsaki strani. Na vrh vsake pleskavice položite rezino sira mozzarella in ponev pokrijte, da se sir stopi, približno 1-2 minuti.
- Sestavljanje burgerjev: Pleskavice položite na popečene hamburger bombetke. Vsak burger prelijte s preostalo marinara omako, posujte z naribanim parmezanom in po želji dodajte sveže liste bazilike.
Piščančji burgerji z okusom parmezana so odlična izbira za vse, ki si želijo popestriti svoje kulinarične izkušnje. Združujejo okuse italijanske kuhinje z udobno hrano, ki jo vsi obožujemo. Priprava je enostavna in hitra, rezultat pa je okusna jed, ki bo navdušila vso družino. Poskusite ta recept in se prepustite užitkom v vsaki grižljaju!
