Prehrana in recepti
Poletna solata s prekajenim lososom in hrustljavim zeljem
Solata iz prekajenega lososa in sveže zelenjave je izjemno osvežujoča jed, primerna za vroče poletne dni. Uživajte v zdravi jedi, brez občutka teže v želodcu.
Solata s prekajenim lososom – idealna izbira za vroče poletne dni!
V vročih poletnih dneh si pogosto želimo okusnih, hranljivih jedi, ki nas hkrati osvežijo. Solata je odlična izbira, saj je enostavna za pripravo, lahka za prebavo in polna hranilnih snovi. Za vas smo pripravili recept za solato z osvežujočo kombinacijo prekajenega lososa, rdečega in belega zelja, korenčka, koruze, ribane zelene, čebule ter osvežujočo jogurtovo omako. Ta jed je popolna za vroče poletne dni, ko si želimo nekaj lahkega, a vseeno okusnega.
Sestavine:
- 200 g prekajenega lososa
- 100 g rdečega zelja
- 100 g belega zelja
- 1 korenček
- 1 konzerva koruze
- 1 manjša glava ribanega zelja
- 1 čebula
Za jogurtovo omako potrebujemo:
- 150 g navadnega jogurta
- 1 žlica limoninega soka
- 1 žlica sveže sesekljanega kopra
- sol in poper po okusu
Navodila za pripravo:
- Losos narežite na manjše kose ali trakove.
- Rdeče in belo zelje narežite na tanke rezance.
- Korenček olupite in ga naribajte na grobo.
- Čebulo olupite in narežite na tanke obročke.
- V veliki skledi zmešajte rdeče in belo zelje, nariban korenček, koruzo, ribano zelje ter narezano čebulo.
- Dodajte narezan prekajeni losos in nežno premešajte.
Za pripravo jogurtove omake v manjši posodi zmešajte jogurt, limonin sok, sesekljan koper ter sol in poper po okusu. Solato prelijte z jogurtovo omako in ponovno nežno premešajte, da se sestavine enakomerno prekrijejo z omako.
Pomembno je, da se v vročih poletnih dneh izogibate težkim in mastnim jedem ter raje izbirate lahko hrano, bogato z vodo in vitamini. Prav tako poskrbite, da boste ostali hidrirani in pijte dovolj vode skozi dan. Solata iz prekajenega lososa in sveže zelenjave je izjemno osvežujoča jed. Zdrave sestavine in lahka tekstura omogočajo uživanje brez občutka teže v želodcu. Ta solata je odlična kot samostojna jed ali pa kot priloga k opečenim kruhkom. Uživajte v tej okusni in hranljivi solati ter si privoščite pravo osvežitev v vročih poletnih dneh!