Prehrana in recepti
Poletna torta brez peke z malinami in kremnim sirom
Enostavna priprava in bogata aroma naredita torto s kremnim sirom in malinami nepogrešljivo izbiro za vse poletne priložnosti, saj jo pripravite brez peke.
Ko se temperature dvigajo in nas sončni žarki vabijo ven, se poletna želja po lahkih, osvežilnih sladicah še poveča. V tem času se pojavijo torte, ki jih pripravimo brez peke in navdušujejo s svojimi okusi ter enostavno pripravo. Med njimi izstopa osupljiva malinova cheesecake torta s sladkim kremnim sirom, nežno belo čokolado in sočnimi malinami. Ta recept je pravi balzam za vroče poletne dni, ko se želite posladkati brez dodatnega segrevanja pečice. Klasično recepturo smo obogatili z belo čokolado, ki se odlično ujame s sladko kislim okusom malin.
Sestavine:
Za biskvitno dno:
- 200 g maslenih piškotov
- 100 g masla
Za nadev:
- 400 g bele čokolade
- 160 g kisle smetane
- 600 g kremnega sira
- 1 zavitek vanilijevega sladkorja
- 60 g sladkorja v prahu
- 200 g svežih malin
Postopek Priprave – biskvitno dno:
- Piškote zdrobimo in zmešamo z raztopljenim maslom.
- Mešanico enakomerno pritisnemo na dno tortnega modela.
Nadev:
- Belo čokolado stopimo in zmešamo s kislo smetano.
- V ločeni posodi zmešamo kremni sir, vaniljev sladkor in sladkor v prahu.
- Kremi dodamo čokoladno-kislo smetanovo mešanico ter dobro premešamo, da dobimo enakomerno kremo.
- Kremo nanesemo na biskvitno dno, vanjo nežno potisnemo sveže maline in površino izravnamo.
- Torto postavimo v hladilnik za vsaj štiri ure ali čez noč, da se dobro ohladi in strdi.
- Pred serviranjem torto okrasimo z dodatnimi svežimi malinami na vrhu.
Osvežujoča in okusna brezpečena malinova cheesecake torta je idealna sladica za poletne dni, ko si želite uživati v okusih in hladiti se brez vključevanja pečice. Če ste navdušeni nad drugimi sadnimi okusi, lahko maline zamenjate z borovnicami, jagodami ali celo rezinami nektarin. Preprost recept in bogata aroma naredita to torto nepogrešljivo izbiro za vse poletne priložnosti.