Povežite se z nami ...

Prehrana in recepti

Popolna jed za deževen poletni dan – enolončnica z bučkami

Pripravite okusno bučkino enolončnico z rdečo lečo na deževen poletni dan. Enostavna in zdrava vegetarijanska jed, polna sezonske zelenjave in beljakovin.

Popolna jed za deževen poletni dan - enolončnica z bučkami

Bučkina enolončnica z rdečo lečo

Deževen poletni dan je popolna priložnost, da se razvajamo s toplo in hranljivo jedjo, ki nas bo pogrela in nasitila. Bučkina enolončnica z rdečo lečo je odlična izbira, saj združuje sezonsko zelenjavo in beljakovine iz leče v okusni in zdravi enolončnici. Ta jed je preprosta za pripravo, vegetarijanska in bogata z vitamini ter minerali. Pripravite to okusno enolončnico za kosilo ali večerjo in uživajte v njenem bogatem okusu.

Popolna jed za deževen poletni dan - enolončnica z bučkami

Recept: Bučkina enolončnica z rdečo lečo

Sestavine:

  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 čebula, drobno sesekljana
  • 2 stroka česna, drobno sesekljana
  • 2 srednje veliki bučki, narezani na kocke
  • 1 rdeča paprika, narezana na kocke
  • 2 korenčka, narezana na kolobarje
  • 1 skodelica rdeče leče, oprane
  • 400 g narezanih paradižnikov iz konzerve
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 1 žlička kumine
  • 1 žlička kurkume
  • 1 žlička paprike v prahu
  • Sol in poper po okusu
  • Svež peteršilj ali koriander za okras

Popolna jed za deževen poletni dan - enolončnica z bučkami

Priprava:

  • Priprava zelenjave: V veliki posodi segrejemo olivno olje na srednji temperaturi. Dodamo sesekljano čebulo in česen ter pražimo, dokler ne postaneta mehka in dišeča.
  • Dodajanje zelenjave: Dodamo narezane bučke, papriko in korenček. Pražimo približno 5 minut, dokler zelenjava rahlo ne zmehča.
  • Dodajanje leče in začimb: Vmešamo oprano rdečo lečo, kumino, kurkumo in papriko v prahu. Dobro premešamo, da se vse enakomerno poveže.
  • Dodajanje tekočine: V posodo dodamo narezane paradižnike iz konzerve in zelenjavno jušno osnovo. Zavremo, nato pa zmanjšamo temperaturo in kuhamo na nizki temperaturi približno 20-25 minut, dokler leča in zelenjava nista mehki.
  • Začimbe: Po okusu dodamo sol in poper. Če je juha pregosta, lahko dodamo še malo jušne osnove ali vode.
  • Postrežba: Enolončnico postrežemo vročo, okrašeno s svežim nasekljanim peteršiljem ali koriandrom. Po želji jo lahko postrežemo s kruhom ali žlico kisle smetane.

Popolna jed za deževen poletni dan - enolončnica z bučkami

Bučkina enolončnica z rdečo lečo je hranljiva in topla jed, ki je kot nalašč za deževen poletni dan. Je polna sveže zelenjave in beljakovin iz leče, zato je odlična izbira za vegetarijance. Priprava je preprosta in hitra, rezultat pa je okusna enolončnica, ki bo navdušila vso družino. Uživajte v tem toplem in zdravem obroku!

 

Reklamni oglas