Povežite se z nami ...

Tehnologija

Prihaja Copilot – Microsoftova napredna umetna inteligenca

Prihaja sveža umetna inteligenca, ki obljublja olajšanje našega vsakdanjega dela. Gre za Microsoftov Copilot, ki bo novi AI sopotnik ob vsakodnevnih nalogah.

Prihaja Copilot - Microsoftova napredne umetna inteligenca

Copilot predvideva vaše potrebe in razume vaše namere

S svežo napovedjo iz podjetja Microsoft prihaja nova umetna inteligenca, ki obljublja olajšanje našega vsakdanjega dela. Imenuje se Copilot, in predstavlja AI spremljevalca, ustvarjenega z namenom, da bi nam pomagal pri vsakodnevnih nalogah. Od 1. novembra 2023 bo na voljo za poslovne stranke, skupaj z Microsoft 365 Chat, novo AI-asistentko, ki bo povsem spremenila način vašega dela.

Prihaja Copilot - Microsoftova napredne umetna inteligenca

FOTO: Microsoft – YouTube

Sodobne novice na področju umetne inteligence pogosto vzbujajo zaskrbljenost glede prihodnosti dela in tehnološkega vpliva na naše življenje, vendar pa Microsoftov Copilot prinaša nekaj svežega vetra v to razpravo. Satya Nadella, izvršni direktor Microsofta, je nedavno napovedal uvedbo Copilota, imenovanega “vsakodnevni AI sopotnik,” ki bo kmalu integriran v operacijski sistem Windows 11 in bo na voljo tudi v storitvi Office 365, brskalniku Edge in iskalniku Bing.

A kako Copilot sploh deluje?

Na podlagi prikazane demonstracije, ima ta AI sposobnost, da sestavi povzetek dogajanja v vašem delovnem tednu na podlagi sporočil, sestankov in dokumentov. Poleg tega lahko samodejno sestavi e-pošto v Outlooku, ki zveni kot, da ste jo napisali vi sami. In če mu posredujete dovolj informacij, lahko celo priporoči specifično pot delovanja, na primer določitev datuma začetka prihajajočega projekta. Nadella je na dogodku v New Yorku dejal:

“Copilot bo temeljito spremenil naš odnos do tehnologije in prinesel novo dobo osebnega računalništva.”

Vendar pa se zdi, da gre za več kot le pomočnika – Copilot bo sposoben predvidevati vaše potrebe in razumeti vaše namere, kot je pojasnil Yusuf Mehdi, glavni direktor za trženje potrošniških izdelkov pri Microsoftu.

Prihaja Copilot - Microsoftova napredne umetna inteligenca

FOTO: www.microsoft.com

Te uporabe niso povsem nepodobne načinu, kako ljudje že eksperimentirajo z uporabo umetne inteligence, kot je Chatbot GPT. Microsoftova Copilot pa predstavlja pomemben korak naprej v integraciji AI v vsakdanje naloge, kot so upravljanje e-pošte in Excela med delovnim dnevom ter pomoč pri drugih opravilih, kot so načrtovanje obrokov ali organizacija dopusta.

Microsoftov cilj je “odpraviti vsakodnevno rutino”

Da bi ljudje lahko bolj kakovostno preživljali svoj čas. In kljub strahovom pred izgubo delovnih mest, se podjetje želi osredotočiti na vključevanje tehnologije v naše vsakdanje življenje, s čimer bi tudi tisti, ki so morda manj naklonjeni tehnologiji, postali manj zaskrbljeni.

Reklamni oglas
Prihaja Copilot - Microsoftova napredne umetna inteligenca

FOTO: www.microsoft.com

Sarah Bird, odgovorna za umetno inteligenco pri Microsoftu, je povedala:

“Ljudje si umetno inteligenco pogosto predstavljajo kot nekaj, kar je zelo podobno človeku, in če je tako, bi lahko nadomestilo ljudi. Vendar pa se razvija, da bi bila dobra pri tistem, čemur ljudje niso dobri… Ljudje bodo to začeli čutiti bolj, ko bodo začeli dejansko uporabljati to tehnologijo.”

Copilot tako obeta lažje in bolj učinkovito opravljanje vsakodnevnih nalog ter boljšo povezavo med nami in tehnologijo.

Vstopamo v novo dobo umetne inteligence, ki temeljito spreminja naš odnos do tehnologije in kako koristimo njene prednosti. Z združitvijo klepetalnih vmesnikov in velikih jezikovnih modelov lahko zdaj v naravnem jeziku povprašujete po želenem, in tehnologija je dovolj pametna, da vam odgovori, ustvari ali izvede dejanje. Pri Microsoftu to razumejo kot imeti “copilota,” ki pomaga pri obvladovanju vsake naloge.

Prihaja Copilot - Microsoftova napredne umetna inteligenca

FOTO: Microsoft – YouTube

Umestili so AI-sposobne copilote v naše najpogosteje uporabljene in najbolj priljubljene izdelke, kar pripomore k učinkovitejšemu kodiranju z GitHubom, povečanju produktivnosti pri delu z Microsoftom 365, preoblikovanju iskanja z Bingom in Edgeom ter zagotavljanju kontekstualne vrednosti, ki deluje v vseh vaših aplikacijah in na računalniku z Windows.

Microsoft Copilot, vaš vsakodnevni AI sopotnik

Copilot bo edinstveno vključeval kontekst in inteligenco spletu, vašim delovnim podatkom in temu, kar počnete v danem trenutku na svojem računalniku, da bo lahko nudil boljšo pomoč – pri čemer bosta zasebnost in varnost na prvem mestu. To bo enostavna in preprosta izkušnja, na voljo v Windows 11, Microsoft 365, spletnem brskalniku Edge in Bing. Delovala bo kot aplikacija ali se bo pojavila, ko jo boste potrebovali s pravilnim klikom. Sčasoma bodo še naprej dodajali zmogljivosti in povezave v Copilota v njihove najbolj uporabljene aplikacije.

Prihaja Copilot - Microsoftova napredne umetna inteligenca

FOTO: Microsoft – YouTube

Copilot bo začel s svojim zgodnjim izdajanjem kot del brezplačne posodobitve Windows 11, ki se začne 26. septembra, in na Bing, Edge ter Microsoft 365 Copilotu to jesen. Prav tako napovedujemo nekaj navdušujočih novih izkušenj in naprav, ki vam bodo pomagale biti bolj produktivni, vzbudile vašo ustvarjalnost in zadostile vsakodnevnim potrebam posameznikov in podjetij.

Na voljo od 1. novembra 2023

Z več kot 150 novimi funkcijami je naslednja posodobitev Windows 11 ena najbolj ambicioznih doslej, prinaša pa moč Copilota in nove izkušnje, ki jih omogoča umetna inteligenca, v aplikacije, kot so Paint, Photos, Clipchamp in še mnoge druge na vašem računalniku z Windows.

Reklamni oglas

Bing bo dodal podporo za najnovejši model DALL.E 3 od OpenAI ter zagotavljal bolj personalizirane odgovore na podlagi vaše zgodovine iskanja, novo AI-podprto izkušnjo nakupovanja in posodobitve Bing Chat Enterprise, ki ga bodo naredile bolj mobilnega in vizualnega.

Microsoft 365 Copilot bo od 1. novembra 2023 na voljo za poslovne stranke, skupaj z Microsoft 365 Chat, novo AI-asistentko, ki bo povsem spremenila način vašega dela. Poleg tega so predstavili zmogljive nove naprave Surface, ki te AI izkušnje približajo vsem, in so na voljo za prednaročilo že danes. Nova posodobitev za Windows 11 prinaša več kot 150 novih funkcij, vključno z uporabo Copilota na računalniku.

Reklamni oglas